Sanne Cant wint bij de dames in Essen

Sanne Cant wint bij de dames in Essen

Sanne Cant haalde het bij de dames in de DVVverzekeringen Trofee in Essen. De Nederlandse Sophie de Boer werd tweede.

Dat we een mooie strijd gingen krijgen bij de dames dat was wel geweten. Door de week kregen we hier en daar al wat berichten binnen van dames die gebrand waren op een goed resultaat op de Ijsboerke Ladies Trophy in Essen. De eerste die haar zinnen op deze wedstrijd had gezet was de wereldkampioene Talitha De Jong. Zij wou een mooi resultaat neerzetten om de thuishaven van haar vriend een plezier te kunnen doen. Maar het pakte heel anders uit. Talitha De Jong kreeg problemen met haar versnellingsapparaat.  Daardoor moest de Wereldkampioene een fietswissel doorvoeren en moest aan een lange achtervolging beginnen. Daar verspeelde zij natuurlijk kostbare krachten mee maar ze kon terugkeren op het einde van de wedstrijd en zo nog meestrijden voor de winst. Uiteindelijk moest zij zich tevreden stellen met een derde plaats. Na de wedstrijd bleek de wereldkampioene heel ontgoocheld te zijn over haar wedstrijd. Zij voelde zich super maar door materiaalpech was de winst niet voor haar weggelegd. Zij behoudt wel de leidersplaats in de Ysboerke Ladies Trophy?

De andere dames die hun zinnen op deze wedstrijd hadden gezet waren Ellen Van Loy, Sanne Cant en Sophie De Boer. Voorin werd er heel hard gereden en niet altijd op een faire manier. Dan was het de ene die een duwtje gaf, dan was het de anderen die haar elleboog gebruikte om een plaats goed te maken. Maar de wedstrijdleiding liet alles gebeuren. Volgens hen gebeurde het allemaal nog op een zeer brave manier en hoefden ze geen sancties uit te spelen voor de deelnemers. Dan maar hopen dat wie de beste benen had van de dag dat die de winst op haar palmares mocht schrijven. Maar ook dat lukte niet. Ellen Van Loy had de hele wedstrijd haar werk geleverd maar moest in de slotronde het weer eens uit handen laten glippen door een lekke band waarmee ze kreeg af te rekenen.

In de kopgroep van maar liefst tien rijdsters kon iedereen de cross nog winnen. Het was dan ook zoeken om op de juiste plaats te zitten om de slotronde aan te vatten. Wie zou het worden, hoorde je iedereen denken? Het was millemeterwerk in de lijn naar de finish toe. Sophie De Boer probeerde om de leiding te nemen in de laatste lijn naar de finish maar Sanne kant kwam langs de binnenzijde over Sophie heen. Het scheelde maar een paar millemeters om over de winst te praten.

Publicatie : Nancy Aerts