Sanne Cant wint eerste Brico Cross in Eeklo.

Sanne Cant wint eerste Brico Cross in Eeklo.

Aftastend van start gaan en  dan naar de winst rijden, dat was wat Sanne Cant deed. De tweede plaats was voor een sterk rijdende Ellen Van Loy die mee de cross heeft gemaakt. Derde plaats was voor Maud Kaptheijns.

De renners ontwaakten uit hun zomerslaap. Onder een stralend zonnetje konden de renners aan hun eerste wedstrijd van het seizoen beginnen. Bij de dames was de nervositeit af te lezen aan de startlijn. Het was bang afwachten om te weten hoe goed de conditie van elke renster was. Al gauw was duidelijk wie er bij de topfavorieten zou behoren. Ellen Van Loy trok heel de bende op sleeptouw richting het veld. Maar de andere favorieten waren niet ver af. In de eerste rechte lijn gingen al een paar rensters tegen de grond en moesten gaan achtervolgen. Maar voorin werd er niet gewacht. Ellen Van Loy drukte haar stempel op de wedstrijd maar de andere favorieten waren niet ver af. De wedstrijd bleef lang gesloten met vier koploopsters Ellen Van Loy, Sophie De Boer, Sanne Cant en Maud Kaptheijns. Laura Verdonschot en Wurst bleven op een paar lengtes volgen. Halfweg de wedstrijd nam Sanne Cant over van Ellen Van Loy en alles werd op een lint getrokken. Sanne Cant drukte haar tempo de hoogte in en de anderen moesten aanklampen. De enige die het tempo van Sanne Cant kon volgen was Ellen Van Loy. De rest van de koplopers moesten passen. Met z’n tweetjes maakten zij de rest van de wedstrijd.

Met nog drie ronden voor de boeg kwam Maud Kaptheijns voorin aansluiten bij Ellen Van Loy en Sanne Cant. Sophie De Boer en Verdonschot volgden in vierde en vijfde positie maar konden nooit de aansluiting voorin maken. Kaptheijns voelde haar moment komen en nam de leiding in de wedstrijd. Hierdoor konden de twee volgers Sanne Cant en Ellen Van Loy even een rustmoment inlassen. Op dat moment kregen we problemen door bij Wurst waardoor zij voorin de aansluiting moest laten gaan. Sophie De Boer kwam op haar krachten terug wat korter maar ze kon de aansluiting niet maken. Want op dat moment ging Sanne Cant haar eerste versnelling plaatsen en dat bleek meteen de goede te zijn. Onder haar arm kijkend zag ze dat ze weg reed van haar concurrenten. Van Loy probeerde nog om de kloof zo klein mogelijk te houden maar de vogel was gaan vliegen. Maud Kaptheijns kreeg Sofie De Boer op haar wiel en samen mochten zij de strijd aangaan voor de derde podiumplaats.

Ellen Van Loy gaf haar niet zo gauw gewonnen en in de laatste ronde gaf zij de indruk om terug te naderen op Sanne Cant. Cant liet dit niet gebeuren en trok nog eens even goed door. Met de verbeten blik gaf Sanne alles wat in haar macht lag en reed vlot naar haar eerste overwinning van het seizoen toe. De vorm van Sanne Cant is dik OK. Maar ook aan de vorm van Ellen Van Loy moet niet getwijfeld worden. Groetend kwam zij als tweede over de finish. De derde plaats ging naar Maud Kaptheijns die in de laatste ronde Sofie De Boer nog van zich kon afschudden. De vijfde plaats was voor Laura Verdonschot.

publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Marc Bluys