Schurter en Forster winnen Swiss Epic

Schurter en Forster winnen Swiss Epic


N1NO Schurter en Lars Forster zijn de nieuw gekroonde Swiss Epic kampioenen. De 5-daagse etappekoers in de Zwitserse Alpen werd van begin tot eind gedomineerd door de twee SCOTT-SRAM-kampioenen.
Davos, Zwitserland. ‘Na het missen van de Cape Epic dit jaar en een groot deel van het raceseizoen, voelde het echt geweldig om weer te racen. De Swiss Epic leverde een geweldig evenement op dat een beetje goedmaakte voor wat we gemist hadden.’ N1NO Schurter en Lars Forster maakten van de gelegenheid gebruik om 4 van de 5 etappes te winnen en zo de titel van Swiss Epic Champions op een indrukwekkende manier veilig te stellen.


De 5 daagse etappekoers begon in Laax, ging verder naar het beroemde bergstadje Arosa en eindigde in de stad Davos. 320km met 12250 meter klimmen. Geenszins een wandeling in het park, velen zeggen dat Swiss Epic harder is dan Cape Epic.

N1NO Schurter en Lars Forster gingen als de huidige Cape Epic kampioenen de goed bezochte race in als de favorieten. Daarnaast hadden ze het grote voordeel ten opzichte van de internationale concurrenten dat ze op de thuisbasis raceten. Een klein voordeel dat duidelijk zijn vruchten afwerpt.

Laax- dicht bij de plaats waar Nino opgroeide was etappewinst Nr.1


Het SCOTT-SRAM duo toonde hun doel om vanaf het begin de eerste etappe in Laax te winnen en de algemene voorsprong op Trek Pirelli (ITA) en Centurion Vaude (GER) te vergroten. Rit 2 van Laax naar Arosa passeerde aan Nino’s woonplaats Chur. Hij kende elke meter van de route. Maar hij wist ook dat de grote klim van Chur naar de finish in Arosa een echte test voor iedereen zou zijn. SCOTT-SRAM eindigde als tweede achter Future Cycling. Belangrijker nog is dat ze hun voorsprong met enkele seconden verlengd hebben.

Het team in het geel toonde harmonie in alle aspecten
Vanaf de derde etappe in Arosa was het duidelijk dat Nino en Lars moeilijk te verslaan zouden zijn. Beiden in uitstekende vorm, ze toonden een grote harmonie zonder zwakke punten. Door slim te rijden, het veld te controleren en tegen het einde van de etappes aan te vallen, werden ook de etappes 3 en 4 van Arosa tot Davos veilig gesteld. Als je ze ziet racen, hebben ze echt genoten van de eersteklas parcoursen langs het parcours.

SCOTT-SRAM ging in Davos de laatste etappe in met een mooie voorsprong van meer dan 10 minuten op TREK-Prielli. Echter, tijdens etappewedstrijden en in het bijzonder in één met ruw alpine terrein, is de winst pas aan de finish zeker gesteld. Meer dan dat, met een laatste aanval op de allerlaatste afdaling wisten ze ook de laatste etappe te winnen, waardoor het 4 van de 5 etappes werd – een klasse op zich!


De Olympisch Kampioen was duidelijk erg blij met de finish in Davos. Geen wonder, de Swiss Epic overwinning was een wedstrijd die nog ontbrak in zijn indrukwekkende palmares. Hij verklaarde: “Ik wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Gelukkig zijn we goed voorbereid aan de wedstrijd begonnen. Het is een geweldige week geweest om door mijn achtertuin te racen. Ik kan geen betere epische partner bedenken dan Lars. Het maakt een uitdaging als de Zwitserse Epic zo veel leuker om een goede maatje opzij te hebben.”

Bron: PM

Foto: Michael Chiaretta- Marius Holler- Francesco Narcisi- Swiss Epic