Scott-MTBCOACH MTB Racing Team wordt ORBEA-G-BIKES MTB Racing Team

Scott-MTBCOACH MTB Racing Team wordt ORBEA-G-BIKES MTB Racing Team

In de marge van het BK in Houffalize vernamen we dat het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM na tien jaar op houdt te bestaan en een doorstart neemt met het Spaanse ORBEA en G-BIKES uit Westerlo.

Teammanager Pascal Loquet en teamcoach Maarten Gybels richtten het team tien jaar geleden op. Ze zagen hun uniek concept uitgroeien tot een succesformule. In 2009 ontstond het team als een doorstart van het jeugdteam van het TEAM SAECO. De drie volgende seizoenen kreeg het team vorm als NODRUGS CONCEPT TEAM. Van seizoen 2013 tot en met seizoen 2017 werd het team het uithangbord van het Belgische fietsmerk GRANVILLE als GRANVILLE FACTORY TEAM. Toen GRANVILLE eind 2017 besloot niet langer mountainbikes te produceren werd SCOTT meteen de nieuwe fietssponsor. Aansluitend besloot ook MTBCOACH Maarten Gybels zijn sponsoring te verstevigen en zo gaat het team sinds 2018 als SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM door het leven. Een decennium aan namen en sponsors maar telkens met dezelfde filosofie: jonge talentvolle renners opleiden en coachen waarbij het resultaat op lange termijn steeds belangrijker is dan het succes op korte termijn.

Het was Pascal Loquet zelf die besloot om na dit seizoen als teammanager te stoppen. “Een team leiden op de wijze zoals wij het voor ogen hebben vraagt veel werk achter de schermen. Het was al jaren moeilijk te combineren met mijn professionele werkzaamheden. De daar op stapel staande nieuwe projecten zullen niet meer te combineren zijn met mijn job als teammanager. Dan moet je eerlijk blijven met jezelf, het team en de sponsors. Dit was geen gemakkelijke beslissing want ze heeft impact op de renners en de vele betrokkenen bij ons team.”

“We kunnen terugkijken op 10 geweldige jaren. We zagen een aantal renners dankzij onze filosofie echt doorgroeien naar de top. We zagen anderen progressie maken van de tweede helft van het peloton naar de subtop. We hebben ook heel veel geleerd. Een team leiden, we kunnen er een boek over schrijven zeggen we al eens grappend. Uiteraard wil ik iedereen bedanken die ons in de afgelopen 10 jaar op één of andere manier heeft gesteund, die in ons verhaal geloofde, en die ons team bracht waar we nu staan” benadrukt manager Loquet.

Een doorstart? Met het vertrek van manager Pascal Loquet stopt het team zoals we het nu kennen. Teamcoach Maarten Gybels wil de renners op dezelfde manier blijven ondersteunen om het werk van de voorbije jaren niet verloren te laten gaan. Hij vond met G-BIKES en huidige sponsors de nodige steun om het team een doorstart geven via een nieuw team: ORBEA G-BIKES MTB RACING TEAM. 

G-BIKES is een ORBEA dealer in Westerlo en gelooft heel sterk in de teamvisie, branding en teamwerking. ORBEA is gevestigd in het Baskenland en marktleider in Spanje.  Het voorbije weekend werden Milan Vader (NL), Victor Koretzky (FR), Annie Last (GB) en Malene Degn (DK) nationaal kampioen op een ORBEA mountainbike.  Meer nieuws over het nieuwe team volgt later.

Bron: PM