Sint Niklaas 22 december 2018

Weer een mooie overwinning voor Jente Michels in Sint Niklaas. Op het zware modderige parcours maakte hij komaf met zijn tegenstanders. Verder hadden we nog top tien plaatsen voor Joannathan Duinkerken in de G-sporters algemeen vier en winst in zijn klasse, Kiona D’hont bij de nieuwelingen Dames derde plaats, Milan Kuijper 5e; Senne Willems 6e, Brent Delaere 8e en Brent Blommen 9e bij de tweedejaars nieuwelingen. Mascha Mulder kon zich in de kijker rijden met een 9e plaats bij de dames elites. Ook Robbe Willems kon de top tien volmaken bij de juniorenS

In Sint Niklaas konden de G-sporters hun kunnen ook nog eens ten tonele gooien. Onze ogen waren gericht op Joannathan Duinkerke die als regerend Nederlands Kampioen de kleuren van onze club hoog hield. Hij ging goed van start in de zware omloop. De regen van de afgelopen uren had een modderlaagje op het parcours getoverd. Daar waren de meeste renners/rensters blij mee. Ook onze Renner. Hij won de wedstrijd bij de G-sporters en kwam als vierde algemeen over de finish heen. De winst in deze wedstrijd ging naar Boons Gunther die het haalde voor DeJong Lars en Vernesse Glenn.

Bij onze elites was het uitkijken naar de prestatie van Dolf Pemen. Als enigste van de club stond hij aan de start tussen de grote namen. Het was voor hem een mindere dag. Hij behaalde een 36e plaats op vijf ronden van de winnaar Mathieu Van der Poel. Quinten Hermans pakte de tweede plaats en de derde plaats ging naar Tom Meeusen.

Bij de eerstejaars nieuwelingen stonden ze dit keer met 34 rijders aan de start.Hiervan was er eentje die de finish jammer genoeg niet zou halen. De winst ging naar Aaron Dockx die aan een sterk seizoen bezig is. De tweede plaats was voor Iben Rommelaere en de derde plaats ging naar Kenay De Moyer. Seppe Laenen reed een sterke wedstrijd. Hij kon zich als 13e laten afvlaggen op 3.52 van de winnaar.

Bij de nieuwelingen meisjes ging de winst naar de nieuwe aanwinst van Milwaukee AlphamotorhomesCycling Team namelijk Mirthe Van den Brande. Zij wist Julie Roelandts achter zich te houden en Kiona D’Hont spurtte zich naar de derde plaats.

Bij de tweedejaars nieuwelingen hadden we 31 deelnemers aan de start. Alle ogen stonden gericht op Jente Michels. Hij is aan een sterk seizoen bezig en ook hier in Sint Niklaas liet hij zien dat hij de beste man in vorm was. Hij haalde het voor Maciarelli Lorenzo en Mathis Avondts moest tevreden zijn met een derde plaats.

Achter deze jongens kwam Milan Kuypers binnen als vijfde op 1.13 van Jente Michels. Senne Willems moest zoals al een paar wedstrijd het geval is van achteraan starten.Hij wilde veel te vlug opschuiven naar de kop van de wedstrijd en dat moest hij in de derde ronde bekopen. Hij viel van een derde plaats terug naar de achtste plaats. Even wat recuperatie inbouwen en dan in de finale nog alles uit de kas thalen. Zo kon hij nog naar een zesde plaats toe rijden. Brent Delaere volgde bijna in het spoor van Senne Willems. Hij moest zich tevreden stellen met een 8eplaats. Voor Brent Blommen was het aanklampen. Hij haalde een negende plaats op 2.15 van de winnaar Jente Michels.  Noa Diels wist dat de start in Sint Niklaas van groot belang was. Na 100 meter van de start volgde al een bocht daarna de schuine kant. Twee renners stonden op de laatste rij en je kan het raden ook Noa Diels had daar moeten plaats nemen. Je weet dat het dan moeilijk wordt om vooraan te kunnen aansluiten. Dan kan je natuurlijk twee dingen doen : ofwel ga je vol voor een goede prestatie voor deze wedstrijd of anders spaar je een beetje voor de wedstrijd van zondag.  Maar zoals we Noa Diels kennen, koos hij voor optie één. Hij ging volg in de achtervolging en maakte ronde na ronde plaatsengoed. Hij kon uiteindelijk als 14e finishen met nog een achterstand van 3.40 op de winnaar.

Bij de dames elites was het uitkijken wie er binnen de top van 35 het beste resultaat kon neer zetten. De wereldkampioene Sanne Cant liet zien dat ze nog bij de top hoorde en behaalde haar zege in Sint Niklaas. Haar nicht Loes Sels kwam als tweede over de finish en Katherine Compton die nog moest bekomen van haar vlucht vanuit Amerika werd derde. Onze dames deden ook een goede zaak daar in Sint Niklaas. Mascha Mulder kon zich in de kijker rijden en behaalde een mooie 9plaats op 4.36 van de winnares. Ook Elodie Kuijper reed een sterke wedstrijd.Zij behaalde een 12e plaats op 5.02. Esther Van den Burg werd 21 e op 7 minuten van de wereldkampioene. Laura Michels vervolledigde het rijtje van onze club met een 29e plaats op 2 ronden van de winnares.

Bij de junioren kregen we 38 deelnemers waarvan er uiteindelijk vijf de finish niet haalde. De sterkste rijder in Sint Niklaas was Richard Andra Florion die het haalde voor Vandesompel en Van Tricht. Onze jongens deden het ook behoorlijk. Robbe Willems kwam niet goed weg aan de start. Hij had de foutieve bandenkeuze gemaakt en de eerste ronde ging het dus niet zoals hij het had gehoopt. Eens hij de juiste banden had kon hij in achtervolging gaan en werd hij nog knap 10e op 2.14 van de winnaar.  Mathis De Roeck  was het een moeilijke wedstrijd.Maar hij werd knap 23e op deze zware omloop. Hij moet in zichzelf blijven geloven en elke weer stapjes voorwaarts zetten. Het is ten slotte voor hem een aanpassingsjaar waarin hij nog heel wat kan opsteken. We zien hem in ieder geval elke week groeien en dat biedt nog heel wat mogelijkheden. Voor Senne D’Hollander was het na twee weken van non actief wegens examens in de school even kijken hoe hij het ervan af zou brengen. Hij mocht plaats nemen op de derde rij en reed een mooie wedstrijd ook al was het parcours niet op zijn maat geschreven. Hij kon mooi in zijn ritme komen en kwam als 25e binnen op één ronde van de winnaar.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf, Robert Goedgezelschap.