Soudal GP Hasselt geeft kansen voor outsiders

Soudal GP Hasselt geeft kansen voor outsiders

Het Kapermolenpark in Hasselt is zaterdag het decor voor de derde manche van de Soudal Classics, de Soudal GP Hasselt. Het belooft een spannende open strijd te worden in Limburg op een parcours dat nog wat extra pit gekregen heeft!

Laurens Sweeck in Neerpelt en Toon Aerts in Niel. De outsiders grepen dit seizoen al gretig hun kans in de Soudal Classics. Zaterdag volgt er in Hasselt een nieuwe mogelijkheid om hun palmares wat op te smukken.

Een aantal renners opteerde in een weekend zonder klassementscross voor een mini-stage in het buitenland. Toch staat er in het Kapermolenpark een mooi deelnemersveld aan de start. Telenet Fidea Lions komt met Toon Aerts, Corné Van Kessel en Quinten Hermans op volle sterkte naar Hasselt, terwijl Tom Meeusen (5de in Gavere en Hamme) en Klaas Vantornout (4de in Gavere) de laatste crossen hun neus nadrukkelijker aan het venster staken. Een ideaal moment om te bevestigen?

“Voor de toeschouwers wordt het een interessante strijd om de overwinning”, voorspelt Erwin Vervecken van organisator Golazo. “Toon Aerts is de favoriet, maar de concurrentie krijgt een parcours op hun maat. Het wordt een open strijd met veel kandidaat-winnaars. Spanning verzekerd. Zo kregen we in Niel ook al een mooie wedstrijd.”

De cross bij de dames belooft ook een mooie strijd op te leveren. Met Ellen Van Loy, Ellen Noble en Nikki Brammeier staan drie dames uit de top vijf in Hamme aan de start. Jolien Verschueren bewees in het Duitse Zeven dat ze zich opnieuw kan meten met de betere vrouwen in het veld.

NIEUWE KRACHTMETING OP STEILE LOOPSTROOK

De Soudal GP Hasselt heeft dit weekend een nieuwe krachtmeting in petto. De steile helling in het Kapermolenpark zorgde vorig jaar al voor spectaculaire beelden, zaterdag wacht de renners daar een extra uitdaging.

“Vorig jaar moesten de renners niet helemaal tot boven rijden, nu moeten ze via een hele steile strook tot de top lopen”, legt Vervecken uit. “Een bijna loodrechte muur, te vergelijken met de loopstrook in Francorchamps. Een hindernis die het voor de toeschouwers nog wat interessanter maakt en het parcours nog extra cachet geeft.”

PROGRAMMA, ZATERDAG 2 DECEMBER 2017:

10u00    Jeugdinitiatie

11u00    Nieuwelingen

12u00    Juniors

13u45    Elite dames

15u00    Elite Heren & Beloften

TV

De Soudal GP Hasselt wordt zaterdag vanaf 14u45 live uitgezonden op Telenet Play Sports. Om 17u30 volgt er een ruime samenvatting op Sporza.

Meer info en deelnemerslijst op www.soudalclassics.be.

Bron:PM

Foto: Bart Knops