Stage Telenet Fidea Cycling Team in Boulder eindigt met privéveldrit

Stage Telenet Fidea Cycling Team in Boulder eindigt met privéveldrit

Morgen zaterdag is de laatste dag van de stage van TFCT in Boulder Colorado. Ploegleider Kris Wouters vertrekt na afloop met een vrachtwagen vol fietsen en bagage naar Las Vegas. Zo is alles tijdig ter plekke voor de wereldbeker van woensdag. De renners stappen zondagmiddag op het vliegtuig richting gokstad. “Ikzelf heb een rit van 1.240 km voor de boeg, de renners een vlucht van net geen twee uur. We gaan allemaal ruim op tijd ter plekke zijn”, meldt Kris Wouters vanuit Ammerika.

De stage in Boulder was een hele goeie. Het weer bleef op één dag regen na tot op vandaag zonnig en mooi. Het trainingsprogramma dat de renners individueel meehadden kon perfect afgewerkt worden. “De weersgoden waren ons echt goed gezind. Uiteindelijk hebben we hoop-en-al één duurtraining moeten aanpassen. Normaal was een intensieve voorzien, maar door de zware brommertraining de dag voordien werd er gewijzigd”, meldt Kris die tijdens die snelheidstrip met de brommer reed. “Vier uur was ik ermee bezig. Ik had onze renners opgedeeld in groepjes van twee. Telkens werkten die in mijn wiel een rit van 50 km af. Ik zag meteen bevestigd wat ik ook de dagen voordien al merkte: iedereen zit op schema”, klinkt het positief.

In het vooruitzicht van Las Vegas werden ondertussen specifieke veldrittrainingen ingelast. De eerste ging door op een omloop die de ploegleiding in het plaatselijke park uitstippelde. “Ik heb geprobeerd van de omloop in Las Vegas na te bootsen. Dat lukte prima zodat iedereen meteen een idee had wat hen woensdag te wachten staat. Zo kon ook iedereen specifieke veldritinspanningen doen. Ik ben er zeker van dat het zijn vruchten zal afwerpen. We zijn er klaar voor. Ondertussen deed immers ook de aanpassing aan het klimaat en de andere tijdszone haar werk. Laat Las Vegas maar komen”, stelt Kris.

De stage sluit morgen zaterdag af met opnieuw een veldritsimulatie. Daarvoor werd de hulp ingeroepen van de Amerikaanse topveldrijder Jeremy Powers die een privécross regelde. “De training gaat door op een echte veldritomloop op een kwartiertje van ons hotel. Jeremy reed en won er veertien dagen geleden een wedstrijd. Hij kende de organisator goed en regelde voor ons dat we toegang krijgen tot het circuit. Ik ben hier erg blij mee, want zo kunnen we op de best mogelijke manier de laatste hand aan onze voorbereiding leggen. We lieten niets aan het toeval over”, aldus onze ploegleider. Vanaf maandag kunnen onze renners terecht op de omloop in Las Vegas zelf.

Bron: PM