Sven Nys Cycling Team stopt vanaf 2021 samenwerking met Telenet als sponsor(of is het andersom?)

Sven Nys Cycling Team stopt vanaf 2021 samenwerking met Telenet als sponsor(of is het andersom?)

Sven Nys Cycling Team, eigenaar van het veldritteam Telenet Baloise Lions, zal de sponsorovereenkomst met Telenet niet verlengen na 2020. Die beslissing past in het vernieuwen van de totale sponsorstrategie voor het team.

Sven Nys, verantwoordelijke van het team: “Telenet is al ruim 10 jaar lang sponsor van dit team, met tal van Belgische en wereldtitels als sportieve hoogtepunten. Maar vanaf 2021 willen we een vernieuwende formule introduceren in de sponsoring voor ons team. Daarin willen we o.a. de mediarechten van het team en de renners op een andere manier gaan benaderen en onze activiteiten met teampartners anders aanpakken. Een exclusief partnership met een telecom- en mediabedrijf als Telenet past daar niet langer in.”

“Wij hebben nog langlopende contracten met een aantal renners zoals Toon Aerts en Lars Van der Haar, maar we blijven tegelijk sterk inzetten op onze jeugdwerking met onder andere Thibau die volgend jaar belofte wordt. Ook de werking van de Sven Nys Academy (die in de voorbije twee jaar al meer dan 1000 kinderen tussen 7 en 14 jaar op de fiets zette) wordt verder uitgebreid, net als de bedrijfsactiviteiten op het Sven Nys Cycling Center in Baal.”

Sven Nys Cycling Team zal de toekomstplannen nu eerst verder bespreken met de andere partners van het team (Baloise, Trek en AA Drink). In de zomer van 2020 zal de nieuwe aanpak worden voorgesteld.

Bij Telenet horen we een ander geluid. ‘We hebben de samenwerking stop gezet,’zeggen ze daar. Een reden daarvoor wordt niet gegeven. Misschien is het omdat ze niet langer tevreden zijn dat de ploeg steeds meer inkrimpt. In januari vertrekken Quinten Hermans en Corné van Kessel.

Bron: PM en Het Nieuwsblad.be