Sven Nys gaat naar WK E-MTB

Sven Nys gaat naar WK E-MTB

Sven Nys was woensdagavond te gast in het prachtige Nederlandse programma ‘De Avondetappe’ op de Nederlandse omroep. Daar onthulde hij dat hij zal deelnemen aan het WK E-mountainbike.

De voormalige wereldkampioen veldrijden heeft een vergunning aangevraagd voor één dag bij de wielerbond. In HLN.be verklaarde hij dat sponsor TREK aan zijn mouw heeft getrokken om hieraan deel te nemen.

Los van alle capaciteiten die de Vlaams-Brabander heeft in het veldrijden, stellen we ons luidop de vraag wat hij op dit WK te zoeken heeft. Nog nooit heeft Nys iets bewezen in het mountainbiken, zeker niet op internationaal vlak. We herinneren ons nog levendig dat hij op de wereldbeker in Albstadt een afdaling niet wilde nemen, die vlot door een nieuweling wordt genomen.

Bovendien is de vraag niet gesteld aan andere mountainbikers om deel te nemen. Ook hier schiet Cycling Belgium eens te meer te kort. Bondscoach Filip Meirhaeghe of gewezen wereldkampioen marathon MTB Roel Paulissen hadden daar zeker geen mal figuur geslaan. Het is dan ook een generatie van ECHTE mountainbikers wel te verstaan!