Swiss Epic te gast in Arosa

Swiss Epic te gast in Arosa

De tweede Swiss Epic vindt plaats in Graubünden van dinsdag tot en met zaterdag, 18 tot en met 22 augustus 2020. Deze zomer loopt de vijfdaagse mountainbike-etappekoers van de wereldwijde Epic Series van Laax via Arosa naar Davos. Drie teams strijden voor Arosa: Christoph Sauser en Silvio Bundi, de twee voormalige mountainbikeprofessionals en winnaars van de Cape Epic in 2006, de broers Thomas en Volker Martins van het Chaos Theater Oropax en de lokale renners Markus Thommen en Daniel Wohlgensinger.
De wedstrijd
In vijf dagelijkse etappes van 320 kilometer en 12.250 meter hoogteverschil strijden de tweemansteams op de mountainbike dwars door het kanton Graubünden. De Swiss Epic staat voor een mountainbikewedstrijd die zowel fysiek als technisch veeleisend is, waarbij de deelnemers altijd omringd zijn door de indrukwekkende bergwereld van de Grisons. In teams van twee, professionele of gepassioneerde recreatieve mountainbikers, hebben de mountainbikers de mogelijkheid om de bijna eindeloze single-trails in Laax, Arosa en Davos te ontdekken.

De Arosa-teams
Voor Arosa zijn er drie teams aan de start. In Team Arosa Horizonte zullen Christoph Sauser en Silvio Bundi waarschijnlijk strijden om de eerste plaatsen. De twee voormalige mountainbikeprofessionals kennen hun vak heel goed. Zo wisten ze in 2006 al de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika in het team te winnen. Christoph Sauser is vier keer wereldkampioen in de cross country en de winnaar van de wereldbeker in 2004 en 2005. Op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 won Sauser voor de bronzen medaille. Silvio Bundi werd Zwitsers Marathonkampioen in 2007, behaalde zes podiumplaatsen op Zwitserse kampioenschappen, acht Zwitserse bekeroverwinningen, elf Europese en acht Wereldbekerwedstrijden en 37 Wereldbekerwedstrijden.
De Swiss Epic is echter niet alleen een wedstrijd voor professionals, maar ook voor enthousiaste recreatieve sporters. Zulke ambitieuze duursporters zijn de andere twee Arosa-teams. Markus Thommen en Daniel Wohlgensinger doen voor het eerst mee aan de Swiss Epic. De twee broers Thomas en Volker Martins van het Chaos Theater Oropax brengen ook veel uithoudingsvermogen mee – maar ook een grote dosis humor. Het komische duo, dat in Arosa vooral bekend is vanwege de vele optredens op het Arosa-Humorfestival. De twee gepassioneerde racefietsers en zwemmers trainen sinds afgelopen winter hard op hun mountainbike vaardigheden. Met veel respect en een nog grotere anticipatie hopen beiden het veeleisende parcours tot aan de finish te halen. Zowel toeschouwers als concurrenten kunnen onderweg veel uitspraken verwachten. Er is geen tekort aan creatieve en spontane ideeën. De broers laten dit al zien in hun trainingsvideo’s, die te vinden zijn op de social media kanalen van Arosa.

De etappebestemming Arosa


In Arosa, het Gallië van de Alpen, kunnen de ongeveer 220 tweemansteams zich verheugen op drie etappe dagen met gevarieerde singletrails en de flow trail “Hörnli Trail”. De renners worden begroet door Asterix en Obelix, die sinds het begin van de Corona-pandemie voor de gasten en inwoners van Arosa hebben gezorgd en hen enorm veel kracht hebben gegeven. Op donderdag hebben de renners een veelbelovende ronde rond de vakantieregio Arosa. In drie lussen zullen ze een goede 50 kilometer en 1.900 meter hoogte afleggen. Vrijdag gaan de renners verder naar Davos, waar ze zaterdag in de laatste etappe van de dag strijden om de eindoverwinning.

Ritten Swiss Epic 2020


Eerste rit: dinsdag 18 augustus 2020, Laax – Laax
Tweede rit: woensdag 19 augustus 2020, Laax – Arosa
Derde rit: donderdag 20 augustus 2020, Arosa – Arosa
Vierde rit : vrijdag 21 augustus 2020, Arosa – Davos
Vijfde rit : zaterdag 22 augustus 2020, Davos – Davos

Arosa-teams
Arosa Horizonte Koffie: Christoph Sauser + Silvio Bundi
Arosa Chaos Theater Oropax: Thomas Martins + Volker Martins van het Chaos Theater Oropax
Arosa: Markus Thommen + Daniel Wohlgensinger

Bron: PM

Foto: Toerisme Arosa