TC Dessel: PMC Cycling neemt 9 finale plaatsen mee naar huis

TC Dessel: PMC Cycling neemt 9 finale plaatsen mee naar huis

Met 34 rijders ging PMC Cycling van start tijdens de TC in Dessel. Met maar liefst 9 finaleplaatsen keerden ze terug huiswaarts.

De wedstrijd werd aangevat met de training onder een laagje mist maar al snel trok deze open en mochten de rijders hun wedstrijden betwisten onder goede condities betreffende het weer.

Bij onze rijders van groep 1 (rijders van 05 jaar tot en met 09 jaar) mochten we mooie resultaten neerschrijven. Beginnende met Joppe Beysen die 2-2-2 reed in zijn reeksen en doorstootte naar de kwartfinale met een vierde plaats als resultaat. Dat was net genoeg om zich in de halve finale opnieuw van zijn beste kant te laten zien. Maar helaas hier lukte het net niet. Hij moest tevreden zijn met een vijfde plaats.

Zijn broer Kobe Beysen deed het wat minder goed in Dessel. Hij kwam niet door zijn reeksen. Zijn resultaten waren 5-5-4.

Finn Boes daarentegen is beter begonnen aan de tweede helft van het seizoen. Hij wist zich in zijn reeksen makkelijk te plaatsen. 3-1-2 waren zijn resultaten. Dus waren de ogen op hem gericht tijdens zijn kwartfinale maar dit was net niet genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. HIj kwam niet verder dan een vijfde plaats.

 

Jens Gijbels is al een heel seizoen in goede doen. Hij wist zich in zijn reeksen naar 2-2-1 te fietsen. Genoeg om door te gaan naar zijn kwartfinale. Hier behaalde hij een knappe tweede plaats. In de halve finale was het al meer knokken maar ook hier behaalde hij een derde plaats. Het ticket voor de finale was een feit. In de finale streed hij met de krachten die hij nog over had en behaalde hij nog een mooie zesde plaats.

Lennert Laenen volgde zijn voorbeeld. Hij behaalde drie maal een tweede plaats in zijn reeksen.  In zijn kwartfinale knokte hij zich naar een tweede plaats. Zijn halve finale was eigenlijk al een finale waardig maar ook hier liet de blauwe smurf zich kennen. De vierde plaats was een feit. De startplaats voor de finale was een feit. In de finale was het vechten tot op de meet. Hij behaalde een mooie zevende plaats. Na een poosje nog eens finale gehaald. Well done smurf….

Thomas Lemmens was in Dessel in goede doen. Hij slaagde erin om door de reeksen heen te komen. 3-4-3 waren zijn resultaat. Toppie van Thomas. In de kwartfinale was het nog wat te hoog gegrepen voor hem. Maar hij heeft zijn best gedaan en eindigde als achtste.

 

Bent Lenssen had een superdag. In de reeksen wist hij telkens de winst naar zich toe te halen. De tegenstanders waren gewaarschuwd. In de kwart en in de halve finale herhaalde hij het opnieuw met de winst op zijn naam te schrijven. De finalisten waren dus gewaarschuwd maar ook hier was de kleine uit Opglabbeek niet te stoppen. De bloemen van de dag waren voor hem. Well Done…..

Dylen Metten reed in zijn reeksen drie maal een vijfde plaats. Niet genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Maar elke week opnieuw zet hij stappen voorwaarts en komt hij dichter bij de aansluiting.

Ook voor Jiorgo Vaitsoudis was dit zijn weerbeeld. Hij haalde 5-6-6 in de reeksen wat ook niet genoeg was om door te gaan naar zijn kwartfinale. Maar ook bij hem zien we vooruitgang.

De dame in het gezelschap van groep 1 namelijk Anouck Verweij zet elke week opnieuw de puntjes op de I. Ook in Dessel haalde zij in de drie kwalificatiemanches een eerste plaats en was het ticket voor de finale binnen. Het hek naar beneden en Anouck Verweij was al gaan vliegen. De andere finalisten hadden het nakijken. De winst in de finale was voor Anouck Verweij.

De rijders van groep 2 (rijders van 10 tot 13 jaar) hadden het gezien hoe het moest en probeerden de resultaten van de eerste groep te evenaren of te verbeteren. Fenne Geboers is de laatste tijd ook goed bezig : 2-1-1 in de reeksen en 5 in de kwart… ” het besef om te durven doorgaan in zijn eerste reeks gaf hem een ticket naar de halve finale. Maar dat lukte net niet. Dus dat is een les die Fenne mee neemt naar de volgende wedstrijd.

Jaro Gielen was in goede doen. In de reeksen 3-2-3 als resultaat gaf hem een goede uitgang naar de kwartfinale. Daar was het knokken maar het lukte hem met een vierde plaats. De halve finale was al eigenlijk een waardige finale maar Jaro trok alle registers open maar strandde op een achtste plaats.

Jente Gregoire had 4-4-4 gereden in zijn reeksen en was gelukkig dat ook hij de kwartfinale mocht rijden. Daar probeerde hij alles om ook te kunnen doorstoten naar de halve finale. Het lukte hem net niet. Een zesde plaats was het hoogst haalbare.

Julian Krops kwam vlot door zijn reeksen door Met 3-3-4 pakte hij een plaats in de kwartfinale. Daar liep het niet zoals hij het wilde maar kon toch nog zijn plaats naar de halve finale veilig stellen met net vierde te eindigen. De halve finale was voor hem een struikelblok. Hij kwam niet verder dan een zevende plaats.

Donnelly Lambrichts startte tijdens deze wedstrijd met andere wielen en een andere afstelling van fiets. Dat beviel hem tijdens de training wel maar in de eerste reeks ging het hem blijkbaar niet zo goed. Hij ging tevroeg zitten voordat zijn wedstrijd beeindigd werd en behaalde zo zijn zevende plaats. Dat was niet naar de zin van zijn ouders die ook dag in dag uit voor hem klaar staan om hem bij te staan voor de uitoefening van zijn hobby. Dus werd het inpakken en naar huis gaan om daar tot bezinning te komen dat het op deze manier niet verder kan. Volgende wedstrijd weer volle inzet en dan is dit euvre snel vergeten.

Melanie Lemmens doet week na week haar best bij de oudere meisjes in haar reeks. Dit keer behaalde zij 5-5-4 als resultaten in haar reeksen. Net twee punten teveel om door te stoten naar haar finale.

Nand Martens kreeg 2-2-7 als resultaten in zijn reeksen. De kwartfinale reed hij als een speer doorheen het parcours. Hij kwam als derde binnen. De halve finale werd al wat moeilijker omdat meer en meer de snellere rijders samen komen. Maar het lukte hem om als vierde de eindstreep te komen en een ticket naar de finale in de wacht te slepen. In zijn finale was het roeien met de riemen die hij had. Een achtste plaats was het hoogst haalbare.

Joppe Moris is de laatste weken ook in goede doen. Hij schreef de drie reeksen op zijn naam. Ook zijn kwartfinale liet hij zien dat hij de te kloppen man was van de dag. Maar in de halve finale kreeg hij al wat sterkere rijders bij zich en waren de plaatsjes al wat moeilijker te bemachtigen. Maar Joppe liet zien dat hij erbij hoorde in de finale. Een vierde plaats in de halve gaf hem doorgang naar zijn finale. Daar was het sop van de kolen. Een zesde plaats was het meest realistische dat mogelijk was.

Travis Passaretti behaalde in zijn reeksen 4-2-3. Dat gaf doorgang naar de kwartfinale maar daar lukte het hem niet om zich te kwalificeren voor de halve. Een zesde plaats was zijn eindresultaat.

Kylian Schodts genoot van de aandacht van zijn supporters. In de reeksen behaalde hij drie maal een zesde plaats.

Brend Van Aerschot reed knappe wedstrijden in zijn reeksen. Met drie maal een tweede plaats was de kwalificatie voor de kwartfinale een feit. Maar hierin lukte het niet om door te stoten naar de halve. Een vijfde plaats was zijn eindresultaat.

Robin Verweij  en Roel Vangenechten probeerden hun te kwalificeren voor de volgende ronde. Voor Robin lukte het in Dessel wel. Hij behaalde 4-5-4 in zijn reeksen wat hem een plaats gaf in de kwartfinale. Voor Roel lukte het net niet 4-4-5 gaf hem geen plaats in de kwartfinale. Robin liet zien dat hij die plaats wel waardig was maar kwam in deze reeks niet verder dan een achtste plaats.

 

De rijders van groep 3 (rijders ouder dan 13 jaar) mochten het voorbeeld volgen van de andere PMC Cycling Rijders.

Jorden Biesmans mocht de spits afbijten bij de cruisers -16 jaar. Hij kwam door 3-4-4 en verzekerde zich van een plaatsje in de finale. Hierin wist hij de vierde plaats naar zich toe te halen. Bij zijn reeksen van de boys 15/16 jaar ging het moeizamer. Hij kwam niet door de reeksen. Drie maal een vijfde plaats gaf geen doorgang naar de volgende ronde.

Niels Claes verliep het ook niet zoals hij wou. Hij behaalde 5-6-5 als resultaten.

Lorenz Huybrichs behaalde 6-5-6 als resultaten en mocht niet door naar de volgende ronde.

Yannick Koppens knokte zich drie maal naar een vijfde plaats wat hem ook niet voldoende punten gaf voor de volgende ronde. S

Sarah Neys kwam bij de girls 15+ niet door haar reeksen. Drie maal een vijfde plaats gaf haar teveel punten om door te stoten naar de finale.

Maxim Paulus komt elke week wel door de reeksen heen. drie maal een derde plaats gaf hem uitzicht op een startpositie in de kwartfinale. Daarin lukte het hem net om zich te kwalificeren voor de halve finale. In die halve finale kwam hij niet zo goed op gang en moest hij achtervolgen. Een zevende plaats was het hoogst haalbare.

Nico Schroyen kent geen tegenstand bij de cruisers. Hij wist alles te winnen en ook zijn finale was een gemakkelijke kaart. winst voor de trainer van PMC Cycling.

Zijn zoon Bo Schroyen probeerde het voorbeeld van zijn papa te volgen. Drie maal een derde plaats in de reeksen gaf hem al een goed uitzicht tot de volgende ronde. In de kwartfinale verliep het niet zoals hij het zelf verwacht had. Hij moest van bij de start al achtervolgen. Een achtste plaats was het hoogst haalbare.

Jan Viktor Vranckx probeert in zijn tweede helft van het seizoen alles eruit te halen. Na zijn revalidatie brand hij op weerwerk. Zijn eerste deelname aan de topcompetitie had hij zich wel anders voorgesteld. In de reeksen verliep het nog vlekkeloos. Drie maal een tweede plaats was goed om door te gaan naar de kwartfinale. In de Kwartfinale haalde hij alles uit de kast om zich te kwalificeren voor zijn halve finale. Dat lukte hem maar net om als vierde over de streep te komen. In de halve finale liep het mis. Hij kwam ten val en moest terug achtervolgen. Een achtste plaats was hiervan het resultaat. Opnieuw werd hij richting EHBO post gestuurd. Zijn knie volledig open van de val en zijn grote teen gekneusd. We wensen hem een spoedig herstel toe en zien hem hopelijk volgende week tijdens de 3 nation Cup in Luyksgestel terug achter het starthekke.

Volgende week zijn onze rijders te gast in Luyksgestel voor de laatste wedstrijd die meetelt voor de 3 Nation cup 2017

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts