TC Ranst brengt 10 PMC Cycling finalisten met zich mee

TC Ranst brengt 10 PMC Cycling finalisten met zich mee

Na de generale repetitie van vorige week in Ranst gingen er dit keer 40 rijders van PMC Cycling op verplaatsing opnieuw naar Ranst om aldaar een Topcompetitie wedstrijd te rijden. Vorige week slaagden er 17 rijders om finale te halen. Dit keer waren het er 10….

De eerste zonnestralen deden deugd voor de rijders in Ranst. Heel wat blije gezichten aan het starthekke. Onze jongste rijders met Djenson Vandezande, Seth Gijbels en Thorben Vendrix mochten de spits afbijten. Voor Thorben Vendrix was het zijn allereerste wedstrijd in het BMX wereldje. Hij wist dus niet wat er op hem zou afkomen. Maar hij heeft het er goed van afgebracht. Hij wist zich gemakkelijk te plaatsen voor de halve finale. Al dacht hij na zijn derde manche al dat het gedaan was. De organisatie gaf alle rijders onder de acht jaar een medaille na de derde reeks en dat bleek voor hem een teken te zijn dat het klaar was. Dus hebben de ouders op hem moeten inpraten om zijn halve finale nog te rijden. Maar daar zag je meteen dat de snelheid weg was. Hij kwam als laatste over de finish. Wel een leerrijke ervaring voor de kleine knaap. Seth Gijbels verliep het vlotter. Hij kwam in zijn reeksen binnen als 2/1/5. De laatste reeks was een mindere start die de mindere uitslag opleverde maar geen nood hij had een plekje in de halve finale. Hij ging zijn clubgenoot vooraf en behaalde een zesde plaats. Djenson Vandezande had een moeizame wedstrijd in Ranst. Hij haalde in de eerste manche wel een derde plaats maar in de tweede manche verliep het hem niet zo goed. Hij kwam moeizaam weg aan het starthekke en moest de ganse wedstrijd achtervolgen. Een vijfde plaats was het hoogst haalbare. In de derde manche sloeg het noodlot toe. Hij wam ten val en bezeerde zich aan zijn been. Hij werd voor verzorging mee naar de EHBO post genomen. Hij was enorm ontgoocheld omwille van dit verloop in zijn wedstrijd.
Bij de boys van zeven jaar waren alle ogen gericht op Mathis Embrechts. De rijder behaalde 6/5/6 in zijn reeksen. Dus was de wedstrijd voor hem over.
In de leeftijdscategorie van acht jaar hadden we maar liefst 12 rijders van PMC Cycling aan het starthekke. Voor Mathis Claes was het een offday. Hij was de dagen voordien met zijn vriendjes naar Duinrell geweest en dat woog door op zijn wedstrijd. Hij wist zich in zijn eerste reeks nog wel als derde binnen te fietsen maar daarna was het over. Hij begon koorts te maken en dan houdt het op. Rusten was de boodschap. Jiorgo Vaitsoudis zag je glunderen telkens hij aan zijn reeksen mocht beginnen. Hij behaalde drie maal een zevende plaats. Thomas Lemmens deed het net iets beter als Jiorgo. Hij behaalde 6/7/6 in de reeksen enhad daar voldoening mee. Jonathan Verheyen die aan zijn eerste seizoen bezig is in het BMX gebeuren behaalde drie maal een zesde plaats. Doch moet hij proberen om vlugger naar binnen te komen in de start om zo de aansluiting met zijn reeksgenoten te kunnen maken. Ook de jongens Lowie Clé en Ward Dries die de overstap van Westerlo naar PMC Cycling hebben gemaakt doen het goed. Zij hebben in Ranst mooie dingen laten zien al resulteert dit nog niet in een plaatsje voor de volgende ronde. Lowie behaalde 5/5/6 en Ward 3 x 5e plaats. Kobe Beijsen behaalde 4/3/2 en ging samen met zijn clubgenoot Bent Lenssen door naar de kwartfinale. Maar daar liep het mis voor de rijder uit Opglabbeek Bent Lenssen. Hij werd opgehouden en kon zijn kansen niet volledig benutten. Hij kwam net als Kobe Beijsen als vijfde over de finish. Finn Boes en Kay’ren Bonnet slaagden erin om zich te kwalificeren voor de halve finale. Ze knokten voor de betere plaatsen maar kwamen niet verder dan een achtste plek. Lennert Laenen had meer geluk. Door het afschudden van zijn concurrenten kon hij telkens het belangrijkste ticket bemachtigen voor de volgende ronde. De blauwe smurf uit Westerlo knokte zich naar de finale en behaalde daar een achtste plaats.
Bij de boys van negen jaar kon Ward Prinsen zich naar de kwartfinale fietsen. Daar nam hij een mindere start en was zijn reeks gereden. Hij kwam als achtste over de finish. Joppe Beijsen stond voor de eerste maal in zijn seizoen 2018 op het podium. Hij wist zich naar de derde plaats te rijden in zijn finale. Hij deed dit op een voortreffelijke manier.
Bij de boys van tien jaar zat Jaro Gielen al een paar weken goed zijn best te doen om in de finale te geraken. Deze week lukte hem dat. Hij kwam weliswaar niet goed in zijn ritme maar behaalde toch een achtste plaats in zijn eerste finale van het jaar. Jente Gregoire had een mindere dag. Hij kwam ten val in zijn kwartfinale waardoor zijn ticket weg was voor de halve finale.
Bij de boys elf jaar stonden er vijf PMC Cycling rijders aan het starthekke. Joppe Moris die normaal gezien finale waardig was, had een mindere dag. Hij kwam niet door zijn reeksen en baalde wel. Roel Vangenechten haalde een zevende plaats in de kwartfinale. Robin Verweij ging door naar de halve finale en behaalde daar een achtste plaats. Brend Van Aerschot behaalde een vijfde plaats in zijn halve finale. Iljo Lenssen stootte als enige door naar de finale maar kwam daar niet verder dan een vijfde plaats. De vermoeidheid van de dagen voordien speelden hem ook parten.
Bij de boys van twaalf jaar kregen we een aantreden van Robbe Geijsels. Hij was een tijdje out met een blessure en kon nu zich meten met zijn leeftijdsgenoten. Voor hem was het een eerste kennismaking door drie maal een zesde plaats neer te zetten.
Bij de boys van dertien jaar kregen we een zieke Donnelly Lambrechts achter het starthekke. Al een ganse week was hij aan de antibiotica en dat kreeg nu zijn weerslag. Hij geraakte niet door zijn reeksen. Nand Martens behaalde een vijfde plaats in zijn halve finale en dat was even balen: net geen ticket voor de finale…. Maar het zit er wel aan te komen.
Bij de boys 15/16 jaar kregen we vijf rijders van PMC Cycling achter het hekke. Yannick Koppens, Lorenz Huybrichts en Ward Corvers slaagden er niet in om door de reeksen te geraken. Bo Schroyen zat beter in zijn ritme en wist een zesde plaats uit de brand te slepen in zijn kwartfinale. Jan-Viktor Vranckx reed finale in Ranst en op welke manier…… Een vierde plaats was voor hem hoogst haalbare.
Wat Jorden Biesmans niet lukte bij de boys 19 jaar lukte hem wel bij de cruisers 17/29. Hij behaalde een vierde plaats in de finale.
Hulptrainer Geert Lenssen kon een vierde plaats verzilveren in zijn finale ook al liet hij hier en daar wel wat trappen liggen waardoor hij moest achtervolgen. De rijders moedigden hem aan en zagen dat het goed kwam.
De jongste dames Melanie Lemmens en Anouck Verweij zijn al weken aan een stuk goed bezig. De twee rijdsters uit PMC Cycling zijn aan elkaar gewaagd. Dit keer was het voordeel voor Anouck Verweij die de derde plaats pakte. Melanie volgde in haar wiel en werd vierde. Voor Lieke Gregoire is het een leerjaar. Dit eerste jaar is voor haar een kennismaking met alle parcours en week na week zie je haar groeien. Drie maal een achtste plaats was haar resultaat in Ranst.
Sarah Neijs doet ook week na week haar best. Dit keer kwam ze met een drie maal zesde plaats niet door haar reeksen door. Doch weet ze waar haar werkpunten liggen. Dat zie je ook bij haar op training dat ze die nog wil verbeteren. Dus alle hulp hiervoor is welkom. Al is ze wel aan het overwegen om over te stappen op een cruiser.
Dean Wouters kwam als laatste van de club in actie bij de Men Elites. Hij had mooie dingen laten zien in zijn reeksen door telkens opnieuw mooi bochtenwerk toe te passen waardoor hij voorin kwam post vatten. Maar in de halve finale lukte het hem net niet door een manoeuvre uit te voeren om voorin te geraken. Hij moest tevreden zijn met een vijde plaats.
Volgende week zijn er heel wat PMC Cycling rijders te zien in de derde en vierde Europese Ronden op het Circuit van Zolder. We volgen het voor jullie op.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts