Diksmuide – Zele – Moerkerke

Diksmuide – Zele – Moerkerke

Op verschillende plaatsen dit weekeinde waren er wel cyclocross wedstrijden. Hier een overzicht van enkele :

Moerkerke 07 oktober 2018

In Moerkerke kwamen maar liefst 20 junioren aan de start. Jelle Declerck had een mindere dag. Hij kwam als 10e binnen op 1.20 van de winnaar Verstruynge Emiel. De tweede plaats ging naar De Smet Nicolas en de derde plaats was er weggelegd voor Alessio De Maere.

Ruben Van Praet had de verplaatsing ook naar Moerkerke gemaakt. Hij kwam daar als 11e over de finish.

Bij de beloften kregen we 28 deelnemers aan de start. De winst aldaar ging naar Tielens Dario voor Bonne Jenko en De Smet Thor. Andres Verdonck werd knap 9e op 1.42 van de winnaar. Zijn teamgenoot Dolf Pemen werd 0.10 sec na hem 10e.Wannes Vanden Bussche kwam hier ook aan de start en hij werd knap 18e. Kwinten Steur volgde op ruime achterstand van Wannes maar werd nog 19e.

Bij de nieuwelingen kregen we 15e tweede jaars aan de start. De overwinning ging naar Milan De Kuyper voor Gevers Renzo en Brent Delaere werd knap derde.  Voor Milan was het de tweede overwinning van het seizoen en dit op een prachtige technische omloop. Hij wachtte niet lang om de wedstrijd open te breken. Al van bij de passage aan de balken in de eerste ronde gooide hij een bommetje en trok er alleen op uit. De anderen moesten het op achtervolgen zetten. De tweede overwinning was een feit. Noa Diels reed ook in Moerkerke. Hij behaalde een mooie vierde plaats op 0.56 van zijn teamgenoot Milan De Kuyper.

Foto : Luc Diels

 

Diksmuide 07 oktober 2018

 

Mats De Ridder koos ervoor om een wedstrijd in Diksmuide te gaan rijden. Hij had een goede keuze gemaakt. Want hij wist de overwinning aldaar op zijn naam te schrijven.

 

Zele 07 oktober 2018

Lore De Geest nam de bloemen mee in Zele. Top prestatie van de dames.

Lewis zat in 16e positie maar viel in de voorlaatste ronde waardoor zijn mooie positie weg was. Jammer maar geen getreur. Volgende week staan zij opnieuw aan de startlijn en zullen ze weer het beste van zichzelf geven.

 

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Diels – Nancy Aerts