Thibau Nys pakt derde wereldbekerzege in Koksijde

Thibau Nys pakt derde wereldbekerzege in Koksijde

Thibau Nys heeft zijn derde wereldbekerzeges beet in Koksijde. De Europese kampioen en wereldbekerleider klopte Ward Huybs en Lennert Belmans. Emiel Verstrynghe en Jente Michels vervolledigden de top vijf.

De eerste drie ronden hadden we negen leiders met de Belgen Nys, Belmans, Verstrynghe, Huybs, Michels en Laurysen en de Zwitser Lillo, de Nederlander Del Grosso en de Duitser Brenner.

Pas in de voorlaatste ronde konden vijf Belgen weg rijden. Dat waren Verstrynghe, Michels, Nys, Huybs en Belmans. De achtervolgers Brenner en Lillo werden meteen op achterstand gezet.

In de laatste ronde kon Nys in de laatste honderden meters wegrijden van de andere Belgen.

Arne Baers pakte in zijn wereldbeker debuut meteen de tiende plaats. De Limburger moest op de laatste rij vertrekken. ‘Ik had dit echt verwacht. Ik kon me na enkele ronden in 25 ste positie nestelen en vanaf toen ging het alleen maar vooruit. De laatste ronden kon ik nog wat opschuiven en zo in de top tien belanden. Binnen enkele weken komen er enkele Limburgse crossen met Zonhoven en Zolder aan waar ik wel naar uit kijk. Ook de wereldbeker in Namen heb ik met stip aan geduid. Die moet me wel liggen, ‘besluit de renner uit Paal.

Top tien:

  1. Thibau Nys(Bel) in 43:04
  2. Ward Huybs(Bel) +0:02
  3. Lennert Belmans(Bel)+0:03
  4. Emiel Verstrynghe(Bel)+0:03
  5. Jente Michels(Bel)+0:03
  6. Marco Brenner(DUI)
  7. Dario Lillo(Zwi)
  8. Yorben Lauryssen(Bel)
  9. Thibor Del Grosso(Ned)
  10. Arne Baers(Bel)

Foto: Bart Knops

Bart Knops en Erik Braeken vanuit Koksijde