Thijs Aerts Belgisch beloften kampioen in Koksijde

Thijs Aerts Belgisch beloften kampioen in Koksijde

Thijs Aerts heeft de Belgische driekleur veroverd in de duinen van Koksijde. De jongere broer van Toon toonde zich de hele wedstrijd al de betere en kon in de laatste ronde de beslissende kloof slaan. Eerstejaarsbelofte Toon Vandebosch reed een knappe cross en pakte zilver. Het brons was voor Stijn Caluwé.

Toon Vandebosch was de snelste starter. Hij kreeg eerst het gezelschap van ploegmaat Stijn Caluwe. Na de eerste ronde telden we vier leiders: Toon Vandebosch, Stijn Caluwé, Thijs Aerts en Thomas Joseph. Yannick Peeters was slecht gestart en volgde wat verderop.

Net voor het ingaan van de derde ronde kon Yannick Peeters de aansluiting maken, maar die moest even later weer lossen.

Ongeveer halfkoers vond Thijs Aerts het welletjes en trok in de aanval. Vandebosch, Peeters en Caluwé lieten hem gaan.

Maar bij het ingaan van de vijfde ronde beende het trio hem terug bij. Dat was het sein voor Vandebosch om opnieuw te vertrekken. Thijs Aerts liet niet begaan en dichtte de kloof met Vandebosch. Met Peeters en Caluwé in de achtervolging. In de voorlaatste ronde trok Aerts stevig door in het zand en liet Vandebosch achter. Stijn Caluwé volgde als derde, Peeters als vierde.

Thijs Aerts kon ook in laatste ronde zijn voorsprong behouden en Toon Vandebosch was tevreden met zilver. Zijn ploegmaat Caluwé pakte brons. Yannick Peeters werd vierde.

Limburger Pieter-Jan Vliegen werd  vijfde.’ In de start heb ik een spaak uit het wiel gereden. Dus de eerste ronde was niet zo schitterend. Maar dan ben ik rustig opgeschoven. Een WK-selectie zou mooi zijn, maar daar beslis ik niet over,’lacht Pieter-Jan.

Tweede Limburger werd eerstejaars Timo Kielich, in de zomer ook een goede mountainbiker, met een mooie achtste plaats: ‘Ik had een zeer slecht start en dan weet je dat het moeilijk wordt om  op te schuiven. En ik reed vandaag gewoon niet goed genoeg door het zand om mee te doen vooraan. Het gevoel en de conditie zat wel goed. Maar door het zand rijden, zal nog moeten getraind worden.’

Thijs Aerts glunderde: ‘In het begin maakte ik veel fouten. Ik wist niet meer hoe de klus te klaren. Maar de supporters hebben me vooruit geschreeuwd. Het is fantastisch om zo’n supporters te hebben.’

Top tien :

  1. Thijs Aerts
  2. Toon Vandebosch
  3. Stijn Caluwé
  4. Yannick Peeters
  5.  Pieter-Jan Vliegen
  6.  Andreas Goeman
  7. Jelle Schuermans
  8. Timo Kielich
  9. Yentl Bekaert
  10.  Mathijs Wuyts

Volledige uitslag:

Foto’s: Marc Bluys en Eddy Ponet