Thijs Aerts pakt de tweede plaats na Quinten Hermans in Spa – Francorchamps: beloften.

Thijs Aerts pakt de tweede plaats na Quinten Hermans in Spa – Francorchamps: beloften.

Zonnig maar koud en op verschillende plaatsen een bevroren ondergrond. Verder een paar steile klimmen en als kers op de taart de Raidillon als aankomst.

Thijs had zich voorgenomen om rustig te starten en de wedstrijd op zijn eigen tempo te rijden. Vandaar dat hij rond een tiende plaats weg was.

Quinten Hermans was al snel in de wedstrijd ontsnapt en Cleppe en Nieuwenhuis waren de twee achtervolgers. Al snel begon Thijs aan een inhaalwedstrijd en bij de tweede ronde zat hij al op een vijfde plaats aan de schuine kant. Thijs schoof van achteraan rustig op en pakte man na man terug. Hij bleef zijn tempo goed aanhouden en kwam in het gezelschap te zitten van een drietal waaronder zijn ploegmaat Kleppe en de medevluchter was Nieuwenhuis. Hij geloofde terug in zijn kansen en reed op een zeer vlotte manier naar deze twee jongens toe. Alles was dus terug mogelijk. Maar in de voorlaatste ronde sloog het nootlot even toe. Thijs kwam ten val en moest zich terug in de wedstrijd brengen op een vierde plaats. Hij voelde zelf dat er nog wel wat kracht op de benen zat en probeerde er nog een superspannende laatste ronde uit te halen. Hij moest wel zijn meerdere kennen in de rijder van Tessenderlo namelijk Quinten Hermans.

Thijs eindigde tweede en heeft zijn welverdiende podiumplaats binnen!

Uitslag: 1 Quinten Hermans, 2: Thijs Aerts, 3: Joris Nieuwenhuis.

Bron : Thijs Aerts

Publicatie : Nancy Aerts