Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers winnen uitputtingsslag bij Renesse

Thijs Zonneveld en Pauliena Rooijakkers winnen uitputtingsslag bij Renesse

Nabij het Zeeuwse Renesse werd dit weekeinde de Koga MTB Beachrace Zeeland gereden. Dit evenement, dat tevens als het Zeeuws Kampioenschap Strandrace geldt, werd al weer voor de derde keer georganiseerd. De omstandigheden op het strand waren zeer zwaar voor de deelnemers. Het strand was mul en onvoorspelbaar, waardoor het een ware slijtageslag werd. In een zeer sterk deelnemersveld ging uiteindelijk de huidig Nederlands Kampioen strandrace, Thijs Zonneveld, er met de winst vandoor. Samen met Stefan Vreugdenhill wist hij zich een paar kilometer voor de finish los te rijden van een kopgroep van ongeveer 10 man. In de laatste meters was het Zonneveld die de sterkste benen had en de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Ramon Sinkeldam won uiteindelijk de sprint om de derde plaats.

Bij de vrouwen was het Pauliena Rooijakkers die meteen vanaf de start solo richting de finish reed. Nina Kessler heeft de achtervolging nog wel ingezet, maar kon Rooijakkers niet meer inhalen. Rozanne Slik legde beslag op de derde plaats.

Zeeuws Kampioenschap

De Zeeuwen Thijmen van de Vrede en Anne van de Swaluw mogen zich een jaar lang Zeeuws Kampioen Strandrace noemen. Tijdens de Koga MTB Beachrace waren zij de snelste Zeeuwen op het 42 km lange parcours.

Bron: Coen Schild (Exventure)