3 op 3 voor Lucinda Brand in de wereldbeker van Dendermonde

3 op 3 voor Lucinda Brand in de wereldbeker van Dendermonde

Een 3/3 in de wereldbekerwedstrijd voor Lucinda Brand. Zij pakte in Dendermonde tijdens de wereldbekermanche haar tiende zege van het seizoen. De tweede plaats was voor Honsinger en de derde plaats was voor Alavarado.

Op zondag, 27 december 2020 stond de derde manche van de Wereldbeker op de agenda in Dendermonde. Het zag er een tijdje niet goed uit omdat de winterstorm Bella die over België en Nederland raasde er anders over dacht. Doch de organisatoren hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd alsnog te laten doorgaan.

Het werd een loodzware editie daar in Dendermonde. Puck Pieterse dook als eerste het veld in maar de topfavorieten waren niet ver af. De enige die een mindere start maakte was de Wereldkampioene Alvarado. Maar ze kwam vlug terug in haar ritme en ging op zoek naar de koploopsters. Eens ze in het spoor kwam zette zij flink druk op Brand. Het zag er moeizaam uit te gaan zien maar de Wereldkampioene panikeerde niet en het lukte haar om stilletjes aan weg te rijden van haar naaste concurrente Brand.

Halfweg de wedstrijd zag het er goed uit voor de wereldkampioene. Haar voorsprong was opgelopen naar tien seconden op Brand. Lucinda Brand zag het gevaar. Ze ging de materiaalpost in en toen kwam zij beter in haar ritme. Ze kon de kloof op de wereldkampioene klein houden. Het was wachten tot de definitieve beslissing ging komen in deze moeizame wedstrijd.

Lucinda Brand moest proberen om haar finale ronde zonder oponthoud af te werken en de wereldkampioene het nog moeilijker te maken. Dat gebeurde ook. In de laatste ronde kraakte Alavarado en zo kon Brand meter na meter de voorsprong uitbouwen.

Achter hen was het nog uitkijken wie er de derde plaats zou opnemen. Het was Clara Honsinger die een knappe wedstrijd had gereden. Minder gestart maar op haar eigen tempo de wedstrijd gereden. Ze kwam in de laatste ronde bij het groepje van Sanne Cant, Van Empel, Worst en Vas. Ze beschikte over de betere benen in de laatste ronde en kon zo de derde plaats naar zich toe halen.

Door deze winst neemt Brand stevig de leiding in het Klassement van de Wereldbeker in handen.

Daguitslag :

  1. Brand
  2. Honsinger
  3. Alvarado
  4. Van Empel
  5. Worst
  6. Cant
  7. Vas
  8. Betsema
  9. Bakker
  10. Kastelijn.

Nu krijgen de rijdsters twee dagen rust om dan weer aan de slag te komen op 30 december 2020 in Bredene.

Bron : Nancy Aerts