Timo Kielich pakt driekleur bij de beloften in Kruibeke

Timo Kielich pakt driekleur bij de beloften in Kruibeke

Timo Kielich heeft het goud gepakt bij de beloften in Kruibeke. De Limburger van het Steylaerts 777 team reed van start tot finish aan de leiding en was outstanding. Het zilver ging naar Lander Loockx.  Niels Vandeputte pakte brons.

In de eerste ronde was Timo Kielich  de snelste starter en reed al weg van zijn concurrenten.  Lander Loockx  en Toon Vandebosch  streden in de achtervolging.

Timo Kielich nam al snel een halve minuut op zijn naaste achtervolger Lander Loockx. Vandebosch vocht in de tweede ronde voor het brons met Niels Vandeputte.

Na halfkoers en twee ronden had de Alkenaar van het Steylaerts 777 team van Bart Wellens al driekwart minuut voorsprong op Loockx en Vandeputte.  Vandebosch volgde als vierde.

Kielich zette zijn zegerush rustig voort.  Niels Vandeputte was intussen tweede, Loockx derde. Daarachter Anton Ferninande en Toon Vandebosch.

Met nog twee ronden voor de boeg had Kielich zijn voorsprong nog wat vergroot. Loockx en Vandeputte streden verwoed voor zilver en brons in de zware, modderige poldergrond van Kruibeke. Anton Ferdinande reed als vierde.

Timo Kielich reed outstanding het goud. Lander Loockx verzekerde zich van het zilver. Niels Vandeputte greep het brons.

Timo Kielich gaf met de breedste glimlach volgende reactie: ‘ Het was enorm zwaar. Toen ik weg was, was het tempo rijden. De laatste ronde kreeg ik krampen. Vanaf ik een halve minuut had, probeerde ik mijn tempo te houden. Ik reed lek in de laatste ronde. Dat was even paniek. Maar ik reed al met lage bandendruk. Dus dat maakte niet zoveel verschil. Dit is zonder twijfel mijn mooiste zege van het seizoen,‘besloot de Alkenaar.

Uitslag:

  1. Timo Kielich
  2. Lander Loockx
  3. Niels Vandeputte

Foto’s : Marc Bluys en Lindsey Ameye