Toon Aerts is de sterkste in GP Leuven

Toon Aerts is de sterkste in GP Leuven

Voor Toon Aerts mocht het seizoen nog wat langer duren. De renner van Telenet Baloise Lions voelt zich nog steeds goed op zijn fiets. In een spurt voor de winst wist hij Michael Vanthourenhout en Lars Van der Haar uit het wiel te rijden.

De GP van Leuven (Heverlee) is geen klassementscross maar dat houdt de toppers niet tegen om de verplaatsing naar Heverlee te maken. Doch deze editie ging anders van start dan de voorgaande. Er was al meteen een valpartij waarbij Eli Iserbyt het grootste slachtoffer werd. Hij moest als allerlaatste de start nemen en ging na een paar ronde dan ook uit de wedstrijd. Wie ook betrokken was bij deze valpartij was de Belgische Kampioen Laurens Sweeck. Hij moest ook voet aan grond zetten waardoor hij in een vrij lastige positie kwam te zitten. Daarbij kreeg hij nog eens af te rekenen met mechanische pech (lekke band) en dan zat er niet meer in dan achtervolgen.

Voorin waren er heel wat jongens die de overwinning ruikten. Ze deden er alles aan om deze dan ook binnen te halen. Toon Aerts, Lars Van der Haar, Niels Vandeputte moesten afrekenen met de verschillende uitvallen van Michael Vanthourenhout. Maar weg kwam deze laatste niet. Er kwamen verschillende versnellingen achter elkaar en er kwamen breuken in de kopgroep.

Halfweg de wedstrijd ging Michael Vanthourenhout opnieuw aan de boom schudden. Nu was het alleen Lars Van der Haar en Toon Aerts die deze aanval konden beantwoorden. Voor de anderen ging het te vlot. Het was duidelijk dat de winnaar te zoeken was tussen deze drie heren. Michael Vanthourenhout werd telkens weer als beleg tussen een sandwich van de mannen van Telenet Baloise Lions gezet. Hij moest alles uit te kast halen om de jongens te verschalken. Bij het opdraaien van de laatste rechte lijn haalde Michael het tempo er helemaal uit om als eerste aan de spurt te beginnen maar dat was buiten de wil van Toon Aerts gerekend. Hij deed nog een verwende poging om in het kleine gat te duiken en als eerste aan de spurt te beginnen. Door zijn hevigheid trok hij zijn schoen uit zijn pedaal en dacht hij dat alles voor niks was maar hij kon het houden en reed zo naar zijn derde zege in Leuven toe. Michael Vanthourenhout behaalde de tweede plaats en Lars Van der Haar die een dijk van een wedstrijd reed moest tevreden zijn met een derde plaats ook al trok hij ook zijn schoen uit zijn pedaal en wist hij dat de zege niet voor hem was.

Bron : Nancy Aerts