Toon Aerts pakt 20ste profzege in Brussel

Toon Aerts pakt 20ste profzege in Brussel

Toon Aerts toonde zich in Brussel één van de betere in de eerste helft van de wedstrijd maar door een lekke band kon Quinten Hermans terug op het wiel komen en was de strijd opnieuw open. Het was Toon Aerts die aan het langste eind trok en de 20ste profzege uit zijn carriere op zijn palmares schreef. Quinten Hermans kreeg problemen met zijn pedalen en moest daarmee de dagzege laten varen. Hij kwam als tweede over de finish. De youngster in het peloton Niels Vandeputte kwam door een lekke band van Corné Van Kessel op een derde plaats te zitten en kon dit mooi afmaken. Hij mocht als derde naar het podium.

Het werd een strijd tussen onze landgenoten. Eli Iserbyt moest alleen proberen recht te blijven en de wedstrijd uitrijden om het eindklassement te winnen. Dat deed hij ook. Hij had een matige start maar kon het tempo van de ontketende Toon Aerts niet beantwoorden. Het was voor hem alleen maar de schade beperken en geen risico’s nemen om het klassement binnen te halen. Dat lukte hem aardig. Hij werd uiteindelijk in de wedstrijd zesde.

Op de gladde en technische omloop waren het de mannen van Tormans Corné Van Kessel en Quinten Hermans die meteen de wedstrijd in handen namen. Toon Aerts was goed mee en kon het tempo van de mannen goed volgen. Het duurde niet lang alvorens Toon Aerts de wedstrijd naar zijn hand zette en de mannen van Tormans onder druk zette. Net op dat ogenblik liep het mis voor Corné Van Kessel. Hij kreeg af te rekenen met een lekke band net na de materiaalpost en moest zo zijn plek voorin afstaan. Hij zou uiteindelijk nog 16e van de dag worden. Echt de pechvogel van de dag.

Voorin werd de strijd gestreden door Toon Aerts en Quinten Hermans. Ze leken aan elkaar gewaagd maar toen Toon de registers open trok, had Quinten niet meteen een antwoord klaar. Hij probeerde de kloof zo klein mogelijk te houden. Op een gegeven ogenblik kwam hij zelfs sterk terug maar dat was het moment waarop Toon lek reed. Hij moest wisselen en daardoor kregen we opnieuw twee koplopers.

Toon Aerts nam even de moment om op het wiel te rijden van Quinten Hermans om uit te maken welke lijnen hij verkoos. Maar het was duidelijk dat op de schuine kant dat Toon Aerts de betere was. Daar kon hij een kloofje nemen. Dat was voldoende om de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Quinten Hermans kreeg af te rekenen met problemen om in het klikpedaal te komen en daardoor kon Toon Aerts zijn kloof verder uitbouwen. Achter deze jongens was het de belofte Niels Vandeputte die mooi de derde plaats kon vasthouden. Hij kreeg wel wat bedreiging van de mannen van Mettepenningen Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Jens Adams maar de kloof dichten lukten hen niet.

Daguitslag :

  1. Toon Aerts
  2. Quinten Hermans
  3. Niels Vandeputte
  4. Jens Adams
  5. Michael Vanthourenhout
  6. Eli Iserbyt
  7. Lars Van der Haar
  8. Kevin Kuhn
  9. Laurens Sweeck
  10. Timo Kielich

De eindwinst in het klassement ging naar Eli Iserbyt. Toon Aerts kon zijn tweede plaats in de eindstand veilig stellen door deze dagoverwinning te pakken. De derde plaats is voor Michael Vanthourenhout.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts van TV en Bart Knops