Toon Aerts trakteert zichzelf met verjaardagscadeau in Superprestige Boom.

Toon Aerts trakteert zichzelf met verjaardagscadeau in Superprestige Boom.

Toon Aerts heeft zijn zege eindelijk te pakken. Hij versloeg zijn ploegmaat Quinten Hermans in de Superprestige in Boom. Thomas Pidcock vocht tot de finish een verbeten strijd voor de tweede plaats uit met Hermans, maar moest vrede nemen met de derde plaats. Quinten Hermans neemt de leiding in de Superprestige over van Eli Iserbyt, die vandaag niet mee reed.

Quinten Hermans was de eerste weg op het glibberige parcours. Hij ging drie ronden lang door tot hij het gezelschap kreeg van Sweeck en Aerts. De Belgische kampioen begon dan aan zijn show. Hij reed met wat voorsprong op zijn ploegmaat Quinten Hermans.

Hermans vocht dan maar een robbertje uit voor de tweede plaats met Pidcock. Die beet zich als pitbull vast op Looienaar. Pas in de slotmeters kon Hermans hem definitief afschudden.

Top tien:

  1. Toon Aerts in 1:01:54
  2. Quinten Hermans op 5 sec.
  3. Thomas Pidcock(GB) 14″
  4. Corn√© van Kessel(Ned) 46″
  5. Lars van der Haar(Ned) 48″
  6. Laurens Sweeck 1’23”
  7. Tim Merlier 1’35”
  8. Gianni Vermeersch 2’05”
  9. Jens Adams 2’19”
  10. Tom Meeusen 2’31”

Bij de vrouwen won de Italiaanse Alice Maria Arzuffi voor haar ploeg-en landgenote Eva Lechner. Wereldkampioene Sanne Cant werd derde. Europees kampioene Annemarie Worst werd vierde voor haar landgenotes Yara Kastelijn en Ceylin Alvarado. Kim Van de Steene reed als zevende over de streep voor Inge van der Heijden en Maud Kaptheijns. Ellen Van Loy vervolledigde de top tien.