Toon Aerts wint Superprestige in Gieten

Toon Aerts wint Superprestige in Gieten

Toon Aerts heeft, net als vorig jaar, de Superprestigeveldrit in Gieten gewonnen. Hij reed in de voorlaatste ronde weg van Quinten Hermans, die knap tweede werd. Eli Iserbyt werd derde. Uiteraard is Toon Aerts ook de eerste leider in de Superprestige.

Het was Joris Nieuwenhuis die kat de bel aan bond. In zijn wiel volgden Toon Aerts, Quinten Hermans, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck.

Dan ging Quinten Hermans in de aanval. Hij kreeg Toon Aerts mee en het duo was meteen weg voor de rest van de wedstrijd. Afwisselend trachten ze mekaar er af te rijden. Dat lukte Toon Aerts in de voorlaatste ronde. Quinten Hermans werd met een mooie prestatie werd voor Eli Iserbyt en zijn ploegmaat Laurens Sweeck. Lars van der Haar werd vijfde voor landgenoot Pim Ronhaar. Toon Vandebosch, Jens Adams, Tom Meeusen en Corné van Kessel vervolledigden de top tien.

Bij de vrouwen ging de zege naar Lucinda Brand voor Denise Betsema en Annemarie Worst. Aniek van Alphen werd vierde voor Inge van der Heijden. Yara Kastelijn en Puck Pieterse gingen Sanne Cant vooraf. Shirin van Anrooijn en Fem van Empel eindigden in de top tien.

Foto: Luc Wilms