Topcompetitie BMX Aarschot sluit seizoen af.

Topcompetitie BMX Aarschot sluit seizoen af.

Het was een heel jaar strijden op de diverse wedstrijden meetellende voor de Topcompetitie BMX. In Aarschot viel op zondag, 6 oktober 2019 het doek over deze competitie voor dit jaar. We kregen diverse winnaars. De ene al wat blijer dan de andere, maar ze hebben er allemaal hard moeten voor werken om dit te bekomen.

Bij de boys 12 jaar ging dit jaar de winst naar Dries Brouns. Hij volgde het voorbeeld van zijn broer Dieter. Die de jaren voordien telkens had voorgedaan hoe het moest. De tweede plaats ging naar Iljo Lenssen. De derde plaats was voor Jaro Spooren.

Bij de boys 13 jaar was er geen kruid gewassen tegen Gianni Terrijn. Voor Martin Sports wist hij bijna alle wedstrijden naar zijn hand te zetten en dat resulteerde in de eindwinst van dit criterium. De tweede plaats was voor ’t Seyen en de derde plaats was voor Lowie Nulens.

Wat broer Dries deed bij de boys 12 jaar deed Dieter over bij de boys 14 jaar. Ook hij moest er hard voor knokken om deze eindwinst op zijn naam te zetten. Mertens was er telkens sterk bij maar Dieter wist zijn kalmte te bewaren en pakte de eindwinst. De derde plaats ging naar de rijder van het Crupi Team namelijk Kjell De Schepper.

Bij de boys 15/16 was de eindwinst voor de nieuwe regerende wereldkampioen Wannes Magdalijns. Hij wist Joost Melis en Seppe Laenen achter zich te houden.

Bij de boys 19+ was het Brett Jacobs die het laken naar zich toe haalde. Hij wist Roy Van Aken en Verhoeven te verschalken.

Bij de cruisers girls was het Femke Verelst die in dit klassement de regelmatigste rijdster was. De tweede plaats was voor Zoé Wolfs en de derde plaats was voor Thessa Van Saen.

Bij de cruisers -16 jaar was Yeno De Clercq de sterkste. Hij hield Vaessen en Baisipont achter zich.

Bij de cruisers 17-29 was het duidelijk dat Robbe Verschueren dit jaar de beste was. Hij heeft heel wat stappen vooruit gezet en geloofde meer in zijn kunnen. Het resulteerde in deze winst. De tweede plaats was voor zijn maatje Dennis Steemans. Jordi Van Bouchout werd derde.

Bij de cruisers 30-39 ging de overwinning naar STijn STrackx. Terug op de fiets en meteen het laken naar zich toe halen. Sterk gereden. De tweede plaats ging naar De Luca en Reynaert moest tevreden zijn met een derde plaats.

Bij de cruisers 40+ was het De Schepper die de beste papieren had aan het einde van de rit. De tweede plaats was voor Van Gastel en het podium werd vervolledigd door Strobbe.

Bij de Girls 11/12 jaar was het Lumbeeck die het beste uit de wedstrijden kwam die meetelde voor dit criterium. De tweede plaats ging naar Bartels en de derde plaats was voor Lore Wolfs.

Girls 13/14 had als overwinnaar Van Mol. Huybrechts en Coninck mochten het podium vervolledigen.

Girls 15+ was het Bo Van Tiggelt die het beste uit de verf kwam. Zij had af te rekenen met Heusequin en Robyn Gommers werd derde.

Bij de elites men was de winst in de topcompetitie voor Verhoeven. Pieter Leroi deed er alles aan om hem van de winst te houden maar strandde op een mooie tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Nick Van de Put.

Bij de Junioren was het Robbe Meerts die de betere was. Yenthe Haerden was lang in strijd voor de winst maar moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. Jorrit Rutten mocht als derde naar het podium.

Nog een paar wedstrijden te gaan die meetellen voor het criterium van de Flanderscup en dan mogen de BMX rijders/rijsters hun winterrust pakken.