Twee op Twee voor Alvarado in Ruddervoorde

Twee op Twee voor Alvarado in Ruddervoorde

Door het vervloekte Corona virus was het niet mogelijk om de wedstrijd op de vrolijken met supporters. De boodschap was om zoveel mogelijk wedstrijden te rijden want het kan van de ene op de andere moment gedaan zijn.

Lotto Kopecky kwam ook eens meedoen in een veldrit. Nu het kon. Anders valt het niet te combineren met haar eigen discipline. Helaas voor haar kwam ze niet zo goed in de wedstrijd. Ze kreeg af te rekenen met materiaalpech en moest achtervolgen.

Voor de 23e keer werd in Ruddervoorde een veldritwedstrijd georganiseerd. Maar liefst 93 dames maakten de verplaatsing naar Ruddervoorde om daar hun wedstrijd te betwisten. We kregen een superstart voor Lechner, Alvarado. Bijna een schuiver van Worst maar ze kon hem goed herstellen. Anders ging het voor Betsema. Zij schoof in de eerste bocht en kwam ten val. Ze moest aan een lange achtervolging beginnen en werd uiteindelijk nog zevende.

Na 1/3e van de ronde gereden te hebben kregen we al een overmacht van Alavarado en Worst. De twee besten van de wedstrijd. Achter hen werd er een achtervolgende groep gevormd die altijd aan een lint hing. Dan kwamen ze bij de kop van de wedstrijd en op de technische stukken werden ze er weer afgereden. Dat was het probleem voor Kastelijn, Franck, Lechner, Van Anrooij, Brand, Bakker.

Halfweg de wedstrijd kregen we even een rustmoment in de cross en daardoor kwam alles weer terug samen.

Bij het ingang van de voorlaatste ronde kregen we een aansluiting van Laura Verdonschot die een sterke remonte neerzette. Maar wanneer het tempo weer de hoogte in ging moest zij als eerste de rol lossen. Het was duidelijk dat het ging gaan voor winst tussen Alavarado en Worst. In de laatste ronde kregen we de vijf Nederlandse dames vooraan in de wedstrijd. Het was dus zeker dat het een Nederlandse ging worden die de wedstrijd zou winnen. Alvarado nam een goede passage in de zandbak en gaf haar medeconcurrenten het nakijken. Met een paar meter voorsprong won zij haar tweede wedstrijd meetellende voor de Superprestige. De tweede plaats was voor Brand. Het podium werd vervolledig door Worst.

Einduitslag :

  1. Alavarado
  2. Brand
  3. Worst
  4. Kastelijn
  5. Bakker
  6. Verdonschot
  7. Betsema
  8. Rochette
  9. Lechner
  10. Van Anrooij.

Bron : Nancy Aerts