Laura Smulders wint ook in tweede EK ronde Zolder

Laura Smulders wint ook in tweede EK ronde Zolder

Ook de tweede EK ronde op zondag was een voltreffer. Opnieuw kregen we bij de Men Elite met Joris Harmsen en bij de Women Elite met de zege van wereldkampioene Laura Smulders en zus Merel een oranje gekleurd podium. Wannes Magdelijns werd derde bij de Boys 15/16.

De Zweed Einar Lindberg heerste bij de Boys 15/16. De Italiaan Matteo Tugnulo werd tweede voor Wannes Magdelijns. In dezelfde leeftijdscategorie zegevierde de Zwitserse Thalya Burford voor de Française Léa Brindjonc en de Duitse Jennifer Rosenmüller.

Bij de Men Junior was het de Let Edvards Glazers die de zege pakte voor de Tsjech Adam Hladik en de Fransman Hugo Marszalek. In de Women Junior ging de zege naar de Zwitserse Zoe Claessens voor haar landgenote Nadine Aeberhard en de Nieuw-Zeelandse Jessie Smith.

Tenslotte bij de Women Elite zagen we een overtuigende zege van wereldkampioene Laura Smulders die voor haar zus Merel eindigde. De Russische Natalia Afremova werd derde.

Joris Harmsen bevestigde de Nederlandse superioriteit met de zege bij de Men Elite. Hij haalde het voor de Zwitser Simon M.Marquart en de Noor Tore Navrestad.

Foto’s: Joseph Bams