Tweede overwinning in een week voor Wout van Aert te Boom

Tweede overwinning in een week voor Wout van Aert te Boom

Geen Lars Van der Haar en Toon Aerts aan de start in Boom. Zij besloten om deze wedstrijd aan hen voorbij te laten gaan. Tom Meeusen en Wout Van Aert namen een goede start en trokken alles op een lint. Geen groen gras maar wel wat glibberige partijen en zware stroken door de regenval van de afgelopen uren.

Ronde twee kregen we een versnelling van Matthieu Van der Poel. Maar Wout Van Aert schoof mee en de rest volgde mee met Witse Bosmans als dichtbijzijnde bij de toppers. Achter deze drie rijders viel er een gat. Wout Van Aert moest op dat ogenblik binnen gaan in de materiaalpost omdat hij opnieuw problemen bleek te hebben met zijn fiets. David Van der Poel stopte op dat ogenblik goed af voor zijn broer. Maar ver kon hij niet gaan. Witse Bosmans zag het allemaal gebeuren vanaf de tweede rij. Hij was al blij dat hij het tempo van David Van der Poel kon aanhouden. Wout Van Aert probeerde het gat opnieuw te dichten met Matthieu. Maar Matthieu liet niet begaan en testte zijn benen en wachtte niet op Wout Van Aert.

Met het einde van de tweede ronde in zicht had Matthieu Van der Poel een kleine voorsprong op Wout Van Aert. Die op zijn beurt Witse Bosmans op afstand hield. David Van der Poel en Tom Meeusen probeerde achter dit trio het gat te dichten maar of het hen zou lukken was een open vraag. Zij zouden zo mee willen strijden om een derde podiumplaats.

Halfweg de wedstrijd kwam Wout Van Aert opnieuw op het wiel van Matthieu Van der Poel. De toppers waren weer samen. De supporters waren op dat ogenblik weer blij want ze zouden een spannende finale gaan zien…. Althans daar hoopten zij op. Maar of het zou zou zijn… dat was buiten de wil van Wout Van Aert gerekend. Op het ogenblik dat de wedstrijd wat stil viel keek Matthieu even achterom om te kijken waar zijn broer zat. Dat was het moment waarop Wout gerekend had. Hij trok door en probeerde zo Matthieu onder druk te zetten. Maar Matthieu teert op zijn mogelijkheden en liet Wout niet begaan. Tom Meeusen maakte een slipper en verloor de aansluiting met de toppers voorin. Hij zou zich moeten tevreden stellen met een vierde plaats ook al zat er daar in Boom meer in….

De toppers deelden elk wat tikken uit maar niemand begaf. Witse Bosmans probeerde de kloof te dichten maar bleef op enkele meters hangen. Matthieu Van der Poel trok eens goed door in de zandstrook waardoor hij wat voorsprong nam op zijn rivaal Wout Van Aert. Maar ze bleven kalm en kwamen met gemak terug samen. Ook Witse Bosmans kreeg nog kansen om terug te keren naar de kop van de wedstrijd.

Op de zware stukken toonde Matthieu zich als een van de betere en zette zijn twee medevluchters onder druk. Achter de toppers kwam David Van der Poel ten val en moest hij zijn podiumplaats aan hem laten voorbij gaan. Een doodsteek voor Witse Bosmans door die versnelling van Matthieu. Hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats en verder achtervolgen. Althans dat dacht hij.

De Nederlander was op zoek naar een overwinning in Boom. Het kat en muis spel werd goed gespeeld. Bij het overschrijden van de finishlijn hielden de twee toppers hun benen even stil en dat was het moment voor Witse om weer aansluiting te krijgen in de kop van de wedstrijd. Hij wist ook wel dat de overwinning nog niet in zijn bereik lag maar was al blij dat hij de toppers even het vuur aan de schenen kon geven.

Met nog twee ronden voor de boeg trok Matthieu eens pittig door en daardoor nam hij heel wat risico’s. Hij kwam ongemakkelijk ten val door met zijn achterwiel achter een pootje van de nadarafsluiting te blijven hangen. Natuurlijk liet Wout het niet begaan en zag het moment gekomen om zijn overwinning te kunnen pakken. Hij trok goed door en nam een paar meters op Witse Bosmans die door de val van Matthieu even op de tweede plaats terecht kwam.

Wout liet de kaas niet meer van zijn brood halen en ging vol door. Hij rook zijn tweede overwinning van de week.

De laatste ronde werd ingeleid door Wout Van Aert gevolgd door Witse Bosmans en Matthieu Van der Poel. De ploeggenoten probeerden samen nog de laatste ronde af te werken maar lang mocht het ploegenspel niet duren. Matthieu koos eieren voor zijn geld en reed weg van Witse Bosmans. Het was een mooie bekroning voor Witse na een lange lijdensweg.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys