Tweede wedstrijd in Kessel – Fort

Tweede wedstrijd in Kessel – Fort

Opnieuw moesten onze jongens en meisjes de warmte trotseren. Dit keer was het maar liefst 24 graden Celcius. Eigenlijk te warm voor te veldrijden maar toch…. Opnieuw mochten we genieten van mooie wedstrijden. Strijd tot aan de finish.

Bij de amateurs kregen we een gedrum in de eerste bocht met maar liefst 41 deelnemer maar iedereen bleef gelukkig recht. De jongens van onze ploeg namelijk Verberckmoes Arno en Björn Houben waren matig gestart maar konden hun wedstrijd naar behoren indelen. Björn Houben kon zich nog naar een 15e plaats fietsen en voor Arno Verberckmoes was de 22e plaats het hoogst haalbare.

Bij de Masters B stonden er maar liefst 32 rijders aan de start. Onder hen Steven De Schoesitter. Hij kon een 21e plaats bemachtigen bij deze jongens. De snelheid was vrij hoog en van recupereren was er maar weinig sprake.

Bij de nieuwelingen konden er maar liefst 69 rijders hun aanbieden aan de start. Opnieuw was lottrekking bepalend voor de startpositie. Voor sommigen van onze rijders was het al een race in de wedstrijd. Maar door een mooie wedstrijd in te delen kon Jente Michels zich naar een mooie derde plaats rijden. Milan Kuypers die ook een mooie start nam kon zijn wedstrijd afwerken met een 6e plaats als resultaat. Brent Blommen toonde zijn Limburgse trui met een 7e plaats. Noa Diels reed in zijn spoor en haalde een 8e plaats. Milan De Nys behaalde een 37e plaats.

 

Bij de junioren hadden we 52 rijders achter het lint. De beste uitslag bij deze jongens was voor Robbe Willems. Hij behaalde een 7e plaats. Mats Omloop behaalde een 23e plaats – Mathis De Roeck die de eerste wedstrijd in het veld reed behaalde een 32e plaats. Senne D’Hollander 41e plaats – Claes Jary 46e plaats ) Berre Hermans kreeg DNF.

Bij de dames was het uitkijken naar Kiana Dhondt. Na haar voortreffelijke opener in Steenhuffel keken vol verwachtingen uit naar haar prestatie in Kessel. Met maar liefst 13 rijdsters stonden ze aan de start. Kiona behaalde een 7e plaats.

 

Bij de junioren dames kregen we Laure Michels aan de lijn. Zij moest het opnemen tegen maar liefst 30 concurrenten. Ze behaalde een mooie 11e plaats.

 

Onze beloften stonden met 56 aan de start. Het was drummen om je juiste positie in te nemen. Voor Andres Verdonck was een 25e plaats het hoogst haalbare. Michiel Breugelmans eindigde in zijn zucht en behaalde de 26e plaats. Dolf Penen zag zijn clubgenoten rijden en behaalde een 27e plaats. Lander Tibaux behaalde een 45e plaats. Brent Baes kreeg DNF.

Volgende week zaterdag staan onze jongens en meisjes klaar om zich aan het grote publiek voor te stellen tijdens hun jaarlijkse persvoorstelling in Zaal Hambiance in Hamme. Zondag zullen de meesten van hen aan de start komen in de wedstrijd in Wiekevorst.

Publicatie : Nancy Aerts