UCI maakt nieuwe data voor wereldbekers en WK bekend

UCI maakt nieuwe data voor wereldbekers en WK bekend

Vandaag maakte de UCI de nieuwe data voor de wereldbekers(XCO en DHI) en het WK bekend. Opvallend daarin zijn dat in Nove Mesto na Morave op 29 september en 4 oktober telkens een WB wedstrijd wordt georganiseerd. Ook bij de downhill in Maribor van 15 en 18 oktober zal dat het geval zijn. En ook in Lousa(Portugal) zal men op in de downhill op 29 oktober en 1 november tweemaal aan de slag moeten.

De andere wedstrijden vinden op volgende data plaats:

5-6 September: Lenzerheide, Zwitzerland (XCO/DHI)
12-13 September: Val di Sole, Italië (XCO/DHI)
19-20 September: Les Gets, Frankrijk (XCO/DHI)

Wat betreft veldrijden – na de publicatie van de UCI WorldTour en de UCI Women’s WorldTour wegkalenders, en de kalender van UCI mountainbike evenementen – werkt de UCI nu samen met haar partner Flanders Classics en in samenwerking met de verschillende organisatoren aan de UCI Cyclo-cross World Cup voor het seizoen 2020-2021. Meer informatie zal binnenkort worden gecommuniceerd.

Het beheerscomité van de UCI heeft ook de kwalificatiesystemen voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo 2020 goedgekeurd na het uitstel van deze evenementen tot 2021 als gevolg van de coronaviruspandemie.

Naar aanleiding van het voorstel van de UCI heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) aanvaard dat de reeds toegewezen Olympische quota voor het weg- en baanwielrennen worden gehandhaafd. Ter herinnering: de kwalificatieperiode voor deze twee disciplines eindigde respectievelijk op 22 oktober 2019 en 2 maart 2020.

Voor BMX Freestyle, mountainbike en BMX Racing, waarvoor de kwalificatieperiode respectievelijk op 11 mei 2020, 27 mei 2020 en 1 juni 2020 had moeten eindigen, heeft het IOC positief gereageerd op het volgende voorstel:
Mountainbike: De punten die tijdens de twee weekenden van de UCI-wereldbeker van het seizoen 2021 worden toegekend, zullen worden toegevoegd aan de punten die in aanmerking worden genomen in het klassement van 3 maart 2020. De weekeinden moeten nog worden vastgesteld en zullen op een later tijdstip worden gecommuniceerd.

BMX Racing: De punten die tijdens de twee weekenden van de UCI World Cup tijdens het seizoen 2021 en tijdens het UCI BMX Wereldkampioenschap 2020 worden toegekend, zullen worden toegevoegd aan de punten die in aanmerking worden genomen in de rangschikking van 3 maart 2020. De weekenden van de UCI World Cup moeten nog worden bepaald en zullen op een later tijdstip worden gecommuniceerd.

BMX Freestyle: De punten die tijdens de twee weekenden van de UCI World Cup tijdens het seizoen 2021 worden toegekend, zullen worden toegevoegd aan de punten die in aanmerking worden genomen in het klassement van 3 maart 2020. De weekeinden moeten nog worden vastgesteld en zullen op een later tijdstip worden gecommuniceerd.
De kwalificatiesystemen voor de Olympische Spelen zijn hier beschikbaar

Bron: UCI

Foto: Eric Dominicus