Veldrit Vorselaar mag maar 70 deelnemers per categorie aan de start krijgen

Veldrit Vorselaar mag maar 70 deelnemers per categorie aan de start krijgen
Op zaterdag 19 september 2020 organiseert wielerclub Cyclocross Vorselaar wedstrijden voor de categorieën U17, Junioren, Elite z.c., U23, Masters en Dames.
We kregen echter bericht dat de organisator slechts toestemming krijgt van de burgemeester indien er een maximum van 70 renners wordt vastgelegd op iedere reeks. Aangezien deze wedstrijd het  provinciaal kampioenschap is voor de provincie Antwerpen, zullen we voorrang geven aan alle renners uit de provincie Antwerpen. 
Jarno Bellens
PROCEDURE Renners kunnen zich kandidaat stellen tot en met vrijdag 4 september. Renners die zich reeds ingeschreven hebben via My Cycling Vlaanderen zijn in orde. Hun inschrijving is een kandidatuur, maar is daarom nog niet automatisch gekoppeld aan startrecht. Na vrijdag 4 september maken we voor deze wedstrijd de startlijst op. Eerst krijgen alle Antwerpse renners een plaatsje. De overige plaatsen worden willekeurig (door lottrekking) ingevuld. Na publicatie van de startlijsten kunnen renners zich terug zelf in- en uitschrijven voor deze wedstrijd. Indien een Antwerpenaar zich geen kandidaat heeft gesteld voor vrijdag 4 september, dan vervalt zijn voordeel.
WIE RIJDT WAAR ZIJN/HAAR PROVINCIAAL KAMPIOENSCHAP?
Woon je in Vlaanderen? Dan rijd je het PK waar je woonachtig bent. Woon je in Brussel? Dan rijd je het PK in Vlaams-Brabant. Woon je in Wallonië? Dan rijd je het PK waar je club gezeteld is. Heb je een vergunning afgeleverd door Belgian Cycling en ben je woonachtig in Vlaanderen of Brussel? Dan rijd je het PK waar je woonachtig bent. Extra aandachtspunten: Een buitenlander die niet woonachtig is in Vlaanderen kan niet deelnemen aan het PK. Een Waalse renner die aansluit bij een Cycling Vlaanderen-club kan dus meedoen aan het PK waar de club gevestigd is. Een Vlaamse renner die aansluit bij een FCWB-club kan dus geen PK rijden in Vlaanderen, wel in Wallonië.
BEKIJK HIER ONS VOLLEDIGE REGLEMENT
Bron : Cycling Vlaanderen
Foto’s : Nancy Aerts