Vlaams Kampioenschap Aspiranten en Masters en Amateurs in Lichtervelde

Vlaams Kampioenschap Aspiranten en Masters en Amateurs in Lichtervelde

Voor deze categoriëen stond een verplaatsing naar Lichtervelde toe. De hele dag mochten de rijders/rijdsters genieten van de sluizen die open stonden boven het parcours in Lichtervelde. Maar het kon de pret niet deren. Volgende rijders/rijdsters mogen hun een heel jaar lang de nieuwe Vlaamse Kampioenen noemen : Jo Pirotte bij de Masters A – Lawrence Tibackx bij de amateurs – Danny Sleeckx bij de masters B – Benny Vanstaeyen bij de masters C en Ivan Coopman bij de masters D. Bij de aspiranten waren de titels voor onder meer Shanyl De Schoesitter – Axel Van den Broeck bij de U 15 – Zeno Duri en Matteo Declercq mogen de titel ook dragen.

Er werd heel wat gevraagd van de aspiranten en de amateurs/masters daar in Lichtervelde. Het was een mooi parcours bestaande uit twee weiden die door de regenval omgetoverd werden tot een mooi schuifpartij. Het was een moeilijke keuze voor de banden maar ook van de bandendruk. Het kwam er op neer om weinig fouten te maken en dan was de titel binnen handbereik.

Axel Van den Broeck bleef rustig in zijn rijstijl en kon mooi de titel van Vlaams Kampioen op zijn palmares bijschrijven. De tweede plaats was voor de Zoldernaar Zander Tielens en de derde plaats ging naar Thorben Allaert.

Ook Zeno Durie mocht de nieuwe Vlaamse Titel op zijn palmares schrijven. Hij wist Naud De Clerck naar de tweede plaats te verdringen en de derde plaats was voor Dries Heirbaut.

Matteo Declercq mag zich vanaf nu de nieuwe Vlaamse Kampioen benoemen bij de U13. Hij wis Lars Corsus en Thomas Verdonck te verschalken.

Bij de dames ging de titel naar Shanyl Deschoesitter.

De Masters en Amateurs mochten hun titel betwisten in de namiddag. Maar ook bij hen gingen de regensluizen aan de hemel niet dicht. Bij de Masters A reed Jo Pirotte een sterke wedstrijd. Hij vertrok rustig en kon naar mate de wedstrijd vorderde plaatsen goedmaken op zijn concurrenten waaronder Kristof Cop. Iedereen dacht dat het voor Kristof een gemakkelijke opdracht was maar dat was buiten de gedrevenheid van Jo Pirotte te noemen. Hij reed vlekkeloos en kon de titel naar zich toe halen. Kristof Cop werd tweede en Auke Theuninck werd derde.

Bij de Amateurs was er een vlotte start te noteren voor Lawrence Tibackx. Hij kon een mooie wedstrijd afwerken zonder al te veel tegenstand en zo behaalde hij de titel van Vlaams Kampioen binnen. de tweede plaats ging naar Valentin Van de Velde en Tom Timmermans mocht als derde naar het podium.

Bij de masters B kregen we een overwinning voor Danny Sleeckx te vernoemen. Hij was de enige die over de balken wipte van 40 cm hoog. Dat gaf hij ronde na ronde wat meer voorsprong en zo haalde hij de titel binnen. De tweede plaats was voor Björn Rondelez en de derde plaats was voor Patrick Bassez.

Bij de Masters C kregen we een mooie overwinning voor Benny Vanstaeyen. Dirk Mertens moest zich tevreden stellen met weer een tweede plaats zij het dan eens niet achter Guido Verhaegen. Deze laatste wist zich in Serville opnieuw tot Europees Kampioen te kronen. De derde plaats ging naar Mario Lammens.

Bij de Masters D ging de overwinning naar Ivan Coopman. Daniël Van Oosterwijk mocht als tweede naar het podium en het volledige podium werd gesloten door Rudy Blommen.

Bron : Nancy Aerts

Photos: Nancy Aerts