Vondelmolen Cycling Team en XALT Cycling Team fuseren

Vondelmolen Cycling Team en XALT Cycling Team fuseren

Geert Wellens, manager/ploegleider bij VONDELMOLEN Cycling Team en Jurgen Landrie, manager bij XALT Cycling Team slaan de handen in elkaar. Beide heren gaan vanaf december 2019 hun teams achter de schermen samen ondersteunen. Beide vrouwenveldritteams zullen in hun huidige vorm het seizoen afwerken. Vanaf het voorjaar van 2020 zullen de heren hun concrete plannen duidelijk maken.

“Alle deuren blijven open voor de rensters die nu aan de slag zijn in beide teams en de beslissing om mee te werken aan dit ambitieus plan ligt volledig bij hen, maar laat duidelijk zijn dat niemand aan zijn lot zal overgelaten worden.”, weet Geert Wellens. “Met deze samenwerking willen we samen met de groei van de vrouwencross op een vernieuwende manier meegroeien en op korte termijn een plekje afdwingen tussen de wereldtoppers. We blijven net zoals we nu doen, inzetten op jeugdige crosstalenten ontdekken en ze te laten ontwikkelen om ze dan gestaag te laten doorgroeien naar onze Elite-ploeg.”

“Met de Nederlandse Geerte Hoeke die al mooie overwinningen behaalde dit seizoen en in het verleden al top 5 reed bij de Elites op de Koppenberg, hebben we al een topper in de rangen”, vertelt Jurgen Landrie. “ Ook Suzanne Verhoeven, twee jaar geleden Belgisch kampioen bij de belofte-vrouwen maakt deel uit van ons XALT Cycling Team. We gaan deze rensters op termijn aanvullen met beloftevolle rensters uit het VONDELMOLEN-team van Geert. Uiteindelijk willen we een team vormen dat kan wedijveren met de grote teams.

Bij het toekomstige vrouwenteam dat vanaf volgend seizoen verschijnt, zal Geert Wellens de sportieve zaken voor zich nemen en Jurgen Landrie de zakelijke. Bij zijn huidige team verdwijnen voor Wellens te vaak de sportieve zaken aan de kant door de drukte die duobaan als manager/ploegleider met zich meebrengt. “Vanaf komend jaar kan ik dus volledig mijn ding doen en onze jeugd de volle aandacht geven tijdens trainingen, wedstrijden en stages. En dit zonder me met de financiële kant van de zaak te moeten bezighouden. Jurgen Landrie die de touwtjes zakelijk in handen neemt en ik die me op het sportieve gooi, daar zit muziek in!”

Met de komst van dit team hopen Geert en Jurgen om hun steentje bij te dragen in het verder opwaarderen van het vrouwenveldrijden, iets wat van in het begin de ambitie van Xalt Cycling was. De jeugdwerking van Geert is hier een perfecte aanvulling op. Op korte termijn wil de tandem Wellens-Landrie doorgroeien tot een topspeler in de vrouwencross.

Bron en foto: Geert Wellens