Wereldkampioen van Aert wil nieuw duel met van der Poel in Superprestige Zonhoven

Wereldkampioen van Aert wil nieuw duel met van der Poel in Superprestige Zonhoven

Van Aert: ‘Het wordt een hele zware cross’

Zonhoven is zondag 16 oktober het decor voor de tweede manche van de Hansgrohe Superprestige. Wout Van Aert kijkt uit naar een nieuw duel met Mathieu van der Poel. “Het wordt een hele zware wedstrijd”, voorspelt de wereldkampioen.

De eerste weken van het veldritseizoen leverden veel spektakel op. De duels tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel werden echter gekenmerkt door materiaalpech. Zondag kijken de twee tenoren elkaar opnieuw in de ogen.

“Hopelijk krijgen we in Zonhoven een wedstrijd zonder tegenslag”, blikt wereldkampioen Wout Van Aert vooruit. “Iedereen kijkt uit naar het duel tussen Mathieu en mij. Jammer genoeg hebben we nog geen strijd tot het einde gehad. De crossen in Gieten en Ronse waren spectaculair, maar een wedstrijd zonder materiaalpech is het eerlijkst. Hard tegen hard. Geen excuses.” Van Aert hoopt dat zijn ketting er zondag blijft opliggen. “De voorbije dagen hebben we hard gewerkt om de problemen van Ronse op te lossen. We hebben een paar aanpassingen aan de fiets gedaan en op training loopt alles goed. Hopelijk blijf ik zondag van nieuwe pech gespaard.”

Van Aert verkende woensdag samen met zijn ploegmaats het parcours. Ten opzichte van twee jaar geleden is de tweede looppassage in de kuil langer en zwaarder. “Het wordt een hele zware wedstrijd”, voorspelt Van Aert, die vorig jaar won voor Rob Peeters en Kevin Pauwels. “Op dit moment ligt de omloop er nog zwaarder bij dan vorig jaar. Het zand ligt heel los, heel moeilijk om erdoor te fietsen. Hopelijk valt er de komende dagen nog wat regen.”

Bij de vrouwen kan Sanne Cant een vierde overwinning op rij behalen. De Kempense zal de zege echter niet cadeau krijgen. Nikki Brammeier en Sophie De Boer zijn de belangrijkste uitdaagsters. Twee weken geleden was Cant in Gieten al de primus in de eerste manche van de Hansgrohe Superprestige.

RECREANTEN DUIKEN DE KUIL IN

In Zonhoven zullen niet alleen de veldrijders de befaamde ‘kuil’ induiken. In afwachting van de wedstrijd bij de elite staat er van 14u30 tot 15u15 een Downhill Race voor recreanten op het programma. Dertig lefgozers krijgen de kans om met een tweewieler naar keuze 200 meter het beste van zichzelf te geven. Na de afdaling van de kuil moeten ze terug naar boven fietsen om de bel te doen rinkelen. Een unieke belevenis in een fantastische sfeer.

De winnaar is de renner met de snelste tijd, maar ook de recreant met de origineelste outfit en de rode lantaarn vallen in de prijzen. Zij krijgen een Zonhoven bon ter waarde van 25 euro en 2 VIP-tickets voor de Hansgrohe Superprestige in Francorchamps t.w.v. 80 euro.

WK OP GROOT SCHERM

Wie zondag naar Zonhoven afzakt, hoeft trouwens niets van het WK wielrennen in Qatar te missen. Op verschillende grote schermen zal iedere beweging in Qatar op de voet gevolgd kunnen worden. De VRT zendt het WK-programma uit vanop het parcours van Zonhoven en zo kan elke toeschouwer het WK én de voor- en nabeschouwingen van Sven Nys en Eddy Planckaert volgen zonder iets van de cross te moeten missen.

De starturen van de wedstrijden waren al afgestemd op het WK in Qatar. De mannen elite beginnen er in Zonhoven aan om 16u30, nadat de wereldkampioen gekend is en de podiumceremonie in de oliestaat achter de rug is.

Alle info over de Hansgrohe Superprestige Cyclocross op www.superprestigezonhoven.be.

Programma:
11u00: Nieuwelingen
12u15: Ridley Cup Junioren
13u30: Topsport Vlaanderen Superprestige Beloften
14u30: Downhill Race
15u30: Superprestige Ladies Trophy
16u30: Hansgrohe Superprestige Elite

Bron: PM