Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado pakt de winst in GP Sven Nys te Baal

Wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado pakt de winst in GP Sven Nys te Baal

Wanneer de Nederlandse vrouwen aan de start staan dan kan je daar de winnares gaan zoeken. De wereldkampioene Alvarado pakt de winst in de Grote Prijs Sven Nys te Baal. Lucinda Brand die niet een parcours op haar maat vond moest aanklampen en werd tweede. Denise Betsema die heel wat probeerde werd knap derde.

Lucinda Brand @Luc Wilms

Baal is naar traditie de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Dit jaar was het niet anders. Zij het dat de Balenberg amper toeschouwers had. Maar dat deerde niet aan de wedstrijd. We kregen weer een mooie wedstrijd te zien. Denise Betsema nam een zeer goede start en zette meteen haar concurrenten onder druk. Dat zou door de wedstrijd heen haar wel wat krachten kosten maar ze deed wat ze moest doen namelijk de wedstrijd hard maken. De wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado was niet ver weg. Brand moest in de eerste ronde een kleine kloof dichten op deze twee leidsters.

In de tweede ronde slaagde de Baloise Telenet Lion erin om de aansluiting voorin te maken en was alles dus mogelijk. De Nederlandse dames probeerden elkaar af te matten en de eerste die eraan moest geloven was Denise Betsema. Dan was het uitkijken naar wie er dan over de beste papieren zou beschikken.

Het was duidelijk dat Lucinda Brand op de powerstukken de bovenhand nam op Alvarado maar op de hellende stukken nam dan weer de wereldkampioene haar deel voor de rekening.

In de laatste ronde werd het tempo er volledig uitgehaald en konden de drie Nederlandse dames een sterke finale gaan rijden. Lucinda Brand probeerde het maar op de hellende stukken nam Alvarado bewust over en zette hiermee Brand op een kleine achterstand. Brand probeerde zich terug op het wiel te knokken maar bleef op enkele lengtes hangen. Alvarado kreeg af te rekenen met een losse schoen en wist hiermee dat ze het niet op een spurt mocht laten komen. Ze deed er alles aan om voorop te blijven en dat lukte haar. Ze boekte haar zesde overwinning van het seizoen. Het is voor haar een opsteker naar het WK toe.

Daguitslag :

  1. Alvarado
  2. Brand 4 sec
  3. Betsema 19 sec
  4. van Empel 19 sec
  5. Cant 1.04
  6. Worst 1.24
  7. Honsinger 1.36
  8. Kastelijn 1.53
  9. Bakker 2.05
  10. Verdonschot 2.34

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms