Wereldkampioene mountainbike Jolanda Neff start in wereldbeker Namen

Wereldkampioene mountainbike Jolanda Neff start in wereldbeker Namen

De Soudal Classics Namen, de zesde manche van de Telenet UCI World Cup, is verheugd dat er komende zondag naast Sanne Cant nog een tweede regerende wereldkampioene aan de start zal staan. De Zwitserse Jolanda Neff, de wereldkampioene mountainbike, wil de strijd aangaan met de toppers uit het veld.

Neff heeft een palmares om u tegen te zeggen. In 2014 en 2015 kroonde de Zwitserse zich tot eindwinnares in de wereldbeker mountainbiken, in 2016 werd ze wereldkampioene in de MTB marathon en dit jaar pakte ze voor het eerst de regenboogtrui in de cross-country. Ze heeft ook al twee Europese titels in de cross-country op haar palmares staan.

Ook op de weg behoort de 24-jarige Neff tot de wereldtop. Op de Olympische Spelen in Rio vorig jaar legde ze in de wegrit beslag op de achtste plaats om daarna nog zesde te worden in het mountainbiken. In 2015 werd ze nationaal kampioene op de weg.

Mountainbiken, wegwielrennen,… waarom dan ook geen veldrijden? Het parcours op de Citadel van Namen zal dankzij het vele klimwerk zeker in de smaak vallen bij Neff. Benieuwd of ze de toppers van het veldrijden meteen het vuur aan de schenen kan leggen zondag…

Meer info

www.cyclocrossnamur.be

Bron: PM