Wie wint de slag om Balenberg?

Wie wint de slag om Balenberg?

De veldrijders bereiden volop het nieuwe seizoen voor en hebben de voorbije weken niet stil gezeten. Zij moesten het ook wel zonder competitie (op de weg) stellen. Hunkerend naar hun eerste wedstrijdprikkels, tekenden 11 toppers present voor de allereerste Keytrade Bank Slag om Balenberg.

Voor échte competitie met duels waar zij aan zij wordt gestreden, is het nog even te vroeg. Maar laat renners individueel rondjes rijden tegen de klok op een crossparcours, doe er nog wat extra’s bij en laat er de Sporza tv-crew op los die dat creatief verwerkt tot een echte strijd van man tegen man en vrouw tegen vrouw, dan heb je het concept van de Keytrade Bank Slag om Balenberg.

Elf toppers uit het veld verschenen één voor één aan het Sven Nys Cycling Center. Bij de vrouwen Belgisch kampioene Sanne Cant, vice-wereldkampioene Annemarie WorstEllen Van LoyDenise BetsemaLaura Verdonschot en juniorenwereldkampioene Shirin van Anrooij. Bij de mannen gingen wereldkampioen Mathieu van der Poel, Belgisch kampioen Laurens SweeckToon AertsEli Iserbyt en juniorenwereldkampioen Thibau Nys de strijd aan. Ze reden een reeks individuele tijdritjes: een ingekort rondje op het bekende crossparcours van de GP Sven Nys, een technisch trial parcours en een bijzondere zandbak.

Wie is de meest complete crosser? Wie bracht het er in volle trainingsperiode bij deze eerste test het beste van af? Wie reed het verst in de zandbak of liep het snelst in de loopstrook? Wie haalde kortom zijn en haar slag thuis op de Balenberg? Alle antwoorden krijgt u nu zondag om 17u05 in sporza op één.

Bron: PM

Foto : Luc Wilms