Wiekevorst 09 september 2018

Met maar liefst 390 deelnemers in de verschillende categoriëen stonden ze aan de start in Wiekevorst. Bij de aanvang van de wedstrijden was het nog wat frisjes maar naar mate de dag vorderde konden de organisatoren genieten van een stralend zonnetje.

Bij de amateurs en masters A stonden maar liefst 43 rijders achter de startlijn. Opnieuw bepaalde lottrekking de plaatsen van de rijders. Voor sommigen een gunst bijvoorbeeld voor Anor Verberckmoes. Hij mocht plaats nemen op de voorste rij en kon zo een mooie startplaats verzilveren. Hij kon dit tempo voorin goed volgen en behaalde een mooie 9e plaats. Voor Björn Houben verliep het wat moeizamer. Hij stond op de derde startlijn maar bij het fluitsignaal ging de poort dicht en moest hij blijven staan. Als allerlaatste dook hij het veld in. Maar hij wist zijn wedstrijd goed in te delen en schoof mooi op naar een 20e plaats.

Bij de Masters B kregen we Steven De Schoesitter bij de starters. In de bochtige omloop van Wiekevorst en de lange rechte stukken was het moeilijk om plaatsen goed te maken. En ook Steven had een mindere lottrekking waarin hij van in het begin van de wedstrijd al op achtervolgen was aangewezen. Hij behaalde een 21e plaats.

Bij de Nieuwelingen dames hadden maar tien rijdsters die hun wedstrijd kwamen rijden. Onder hen kregen we Kiona D’Hont. Ze viel net naast het podium met een 4e plaats. Bij de Junior Dames kregen Elodie Kuyper aan het start samen met nog 35 junioren dames. Dat was al een heel andere wedstrijd. De pees werd er van bij het begin opgelegd en het was alle hens aan dek om een mooie plaats te verzilveren. Elodie slaagde erin om een 7e plaats te bemachtigen.

Bij de Nieuwelingen eerste jaars kregen we Seppe Laenen en Milan De Nys aan de start. Met 37 rijders gingen ze het veld in. Het was duwen en trekken in de eerste bocht maar iedereen kwam er heelhuids door.  Seppe Laenen ging vlot van start maar viel half weg de wedstrijd wat terug. Vooral aan de balken verloor hij kostbare meters. Hij werd uiteindelijk 15e. Voor Milan De Nys was de 19e plaats het hoogst haalbare.

Bij de Nieuwelingen tweede jaars kregen we de rijders van Milkauwee Alphamotorhomes cycling team voorin. Met de vier gangmakers Jente Michels, Brend Blommen, Senne Willems en Milan Kuypers hadden we vier op een rij op het podium. We mochten terecht fier zijn op de jongens. Ze hebben er een mooi schouwspel van gemaakt. Elke hun deel van het werk opgeknapt en mooi kunnen afwerken.De cross in wiekevorst was een overwinning die Jente totaal niet had verwacht, stond op de voorlaatste rij maar kon meteen redelijk goed opschuiven. Totaal zijn parcours niet vanwege de lange rechte stukken en de weinig technische passages. De eerste ronde reed hij op  plaats 8 heel de tijd en vond zijn ritme niet zo goed na ronde 2 kwam Jente er door en reed het gat met de kopgroep meteen dicht van 20 seconden, kwam aansluiten bij de kopgroep maar toen viel er iemand voor Jente waardoor hij ook viel en zo weer veel tijd verloren rond de 20 seconden dan terug naar de kopgroep gereden en dan in de laatste ronde met Brent Blommen weggereden van de andere 2 en in het laatste deel van het parcours nog eens doorgetrokken en zo zijn eerste overwinning binnen gehaald!

.

72 Junioren stonden er aan de start met daarbij ook enkele rijders van het team van Eddy Van Bunder. De beste in het pak van de ploeg was Robbe Willems. Met een 8e plaats kon hij tevreden huiswaarts keren. Joachim Van Looveren behaalde een 15e plaats, Jelle Declerck werd 20e, Mats Omloop werd 32e met in zijn wiel Senne D’Hollander. Mathis De Roeck die van ver moest terugkeren behaalde een 38e plaats en de laatste in het rijtje was Jary Claes met een 55e plaats.

Bij de elites zonder Contract en de beloften kregen we een supermooie wedstrijd te zien. Het was strijd tussen Jelle Camps, Jarno Bellens voor Vastgoed Sauzen Pauwels – Pieter Jan Vliegen voor Steylaerts 777 en Ingmar. Laatstgenoemde trok het laken naar zich toe en ging met de overwinning aan de haal. De jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team kwamen als volgt over de streep : Verdonck Andreas 37e plaats – Ward Deschepper 41e plaats – Wannes Vanden Bussche 45e plaats – Brent Braes 49e plaats – Dolf Pemen kende een mindere uitslag omdat hij in ronde twee net na de materiaalpost lek reed en zo de aansluiting voorin verloor. Hij moest zich tevreden stellen met een 56e plaats. Voor Michel Breugelmans kregen we een DNF op het scoreblad.

Volgende week zaken de rijders af naar Vorselaar op zaterdag waar de rijders van de provincie Antwerpen mogen strijden voor de provinciale titel. De rijders van Oost Vlaanderen die gaan hun provinciaal kampioenschap rijden in Knesselare. De anderen rijden hun wedstrijd voor het eindklassement. Op zondag wordt het peloton een beetje door elkaar gehaald. Sommigen zullen een wedstrijd betwisten in Geraardsbergen. Anderen zullen we aan het werk zien in Koningshooik.

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – Robert Goedgezelschap