Winst voor Puck Pieterse en Yorben Laureyssen bij de junioren in Ronse

Winst voor Puck Pieterse en Yorben Laureyssen bij de junioren in Ronse

Ronse is the place to be voor de vierde manche van de DVV Verzekeringen Trofee. Winst voor Puck Pieterse bij de junioren dames en Yorben Laureyssen pakte de zege bij de junioren heren.

De weergoden waren de organisatoren van Ronse niet zo goed gezind. Een ganse week kregen zij regen te verwerken en als klap op de vuurpijl op het einde van de week nog heel veel wind erboven op. Bij aanvang van de wedstrijden konden ze rekenen op een schralle zon maar de wind was nog steeds de boosdoender.

In Ronse stonden er geen nieuwelingen op de affiche. Dus waren het om tien uur de junioren dames die aan hun wedstrijd mochten beginnen. Puck Pieterse had haar zinnen gezet op deze wedstrijd. Meteen nam zij de wedstrijd in handen op de voet gevolgd door Mirre Knaven. Eens ze het veld in doken werd alles op een lang lint getrokken en was het glijden….. Het was attent blijven en geen fouten maken. Maar dat gebeurde er nu net bij Mirre Knaven. Zij kwam ten val en kreeg af te rekenen met materiaalpech. Hierdoor verloor zij de kop van de wedstrijd. Puck Pieterse kwam hierdoor alleen te zitten. De derde plaats was een strijd tussen de dames Ilse Pluimen, Isa Nomden en Leonie Bertveld. Het werd een nek aan nek strijd hiervoor. Maar de beslissing zou vallen in de laatste ronde. Puck Pieterse wist met overtuiging de winst in Ronse op haar naam te zetten. Nomden kwam bij Knaven en kon de strijd aangaan voor de tweede plaats. Ze kwam bij Knaven en ging er vlot over. Nomden werd tweede – derde plaats was voor Ilse Pluimers – vierde plaats voor Knaven en de vijfde plaats was voor Fem Van Empen.

Bij de junioren heren kregen we maar liefst 31 starters. Ze waren allemaal gespannen voor deze wedstrijd. De beste papieren waren voor Emiel Verstruynge. Achter hem volgden Yorben Laureyssen, Tibor Del Grosso, Jelle Harteel, Arne Baers en de rest van het veld op een lang lint. Jetze Van Campenhout sloot nog aan bij de kop van de wedstrijd en probeerde meteen het verschil te maken. Emiel Verstruynge zag het gevaar en schoof mee met Jetze Van Campenhout. Arne Baers leidde het achtervolgende groepje op zoek naar de kop van de wedstrijd. Jetze Van Campenhout kreeg het gezelschap opnieuw van Yorben Laureyssen en Emiel Verstruynge. Het werd een zware wedstrijd voor deze jongens. Fouten werden onmiddellijk afgestraft. Jetze Van Campenhout voelde zich zo goed en probeerde halfweg de wedstrijd de genadenslag toe te dienen maar de anderen braken niet. In de laatste ronde zou er beslist worden wie de winst op zijn naam mocht schrijven. Yorben Laureyssen liet het niet op een sprint komen. Hij reed weg van Jetze Van Campenhout. Emiel Verstruynge moest passen. De winst ging naar Yorben Laureyssen voor Jetze Van Campenhout. De derde plaats was voor Emiel Verstruynge vierde plaats ging naar Tibor Del Grosso en de vijfde plaats voor William Junior Lecerf.