Winst voor Willem Janssens, Viktor Hannes, Yannick Wuyts, Len Dejonghe, Kristof Cop, Arne Daelman, Guido Verhaegen in Herenthout voor de Moedige Veldrijder.

Winst voor Willem Janssens, Viktor Hannes, Yannick Wuyts, Len Dejonghe, Kristof Cop, Arne Daelman, Guido Verhaegen in Herenthout voor de Moedige Veldrijder.

Herenthout was gewaarschuwd dat er veel regen zou komen. Maar de weergoden waren de organisatoren heel gunstig gezind. Er is alleen in de nacht van zaterdag naar zondag wat water gevallen. Net genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken.

De Nieuwelingen gingen van start met de beide reeksen samen. Dat wil zeggen dat we 27 eerste en tweede jaars nieuwelingen aan de start kregen. Het was niet veel maar toch kregen we een mooie wedstrijd te zien. Bij de eerstejaars nieuwelingen kregen we een zegegebaar van Willem Janssens. De tweede plaats ging naar Sem Janssens die op enkele seconden van de winnaar over de finish kwam. De derde plaats ging naar Seppe Van Den Boer. Bij de tweedejaars nieuwelingen was het spannend tussen Niels Ceulemans, Viktor Hannes en Rune Jacobs. Het werd een sprint naar de overwinning en die was voor Viktor Hannes. Niels Ceulemans moest zich tevreden stellen met de tweede plaats en de derde plaats ging naar Rune Jacobs.

Wie bij de junioren voor een opener zorgde was Yannick Wuyts. Met maar liefst 34 junioren stonden ze aan de start. Yannick was gebrand om een overwinning op zijn naam te kunnen schrijven voor zijn opa die opgenomen was in het ziekenhuis. Hij nam meteen de kopstart en met maar liefst 8 renners konden zij een kleine voorsprong uitbouwen. Yannick Wuyts was gedreven in Herenthout en dat resulteerde telkens opnieuw op een goede passage aan de zandbak. In de laatste twee ronden waren ze nog maar met z’n tweetjes en dan moest het bepaald worden. Rune Ceusters kon niet antwoorden op de goede passage van Yannick Wuyts in de zandbak en de voorsprong werd uitgediept in de laatste ronde. De winst was binnen. Tot grote verbazing van de toeschouwers. Maar een mooi gebaar van Yannick Wuyts voor zijn opa.

De Elites zonder contract en de beloften stonden met 47 aan de start. Het was drummen in de eerste bocht om goed naar de zandbak te kunnen rijden. Er werd al vrij vlug een kopgroep gevormd van vier rijders met Xander Geysels, Jens Gys, Len Dejonghe en Gert Smets. Na de tweede ronde kon Maarten Clauwaert de groep voorin vervoegen. Maar de pret duurde niet lang. Door een valpartij moest hij de vier opnieuw laten wegrijden. De laatste ronde werd alles beslist. Het waren vooral Gert Smets en Len Dejonghe die voor de aanvallen zorgde. De beste papieren kwamen in handen van Len Dejonghe. De tweede plaats was voor Gert Smets en het podium werd volledigd door Xander Geysels.

Bij de masters was er geen maat op Arne Daeleman. Die reed van start tot finish deftig aan de leiding. Niemand kon hem van de overwinning houden. Guido Verhaegen is ook outstanding bij de masters C. Dirk Mertens kan alleen maar lijdzaam toekijken en rijden voor de tweede plaats. Bij de masters A ging de overwinning naar Kristof Cop.

bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts