WK Veldrijden in Oostende staat onder vuur

WK Veldrijden in Oostende staat onder vuur

De Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus heeft Oostende in zijn macht. Dus is de vraag of het wereldkampioenschap hierdoor niet in gevaar komt.

Volgend weekeinde staat er een groot evenement op de agenda in Oostende namelijk het wereldkampioenschap veldrijden voor elites en beloften. Maar Oostende wordt geteisterd door de Zuid-Afrikaanse variant van het Coronavirus. De burgemeester van Oostende, Bart Tommelein, zal het advies van de diverse partijen opnemen en daarna beslissen of het WK al dan niet mag plaats vinden in Oostende.

Hij is in overleg met verschillende organisatoren, Belgian Cycling, de UCI en de minister van Sport, Ben Weyts, om de juiste beslissingen hierin te nemen. Dat liet hij weten in de Zevende Dag.

Zoals bij alle wedstrijden moeten de renners en hun entourage een negatieve test kunnen voorleggen alvorens te mogen deelnemen aan de wedstrijd. Dat zal hier niet anders zijn. Maar de kans op besmetting in Oostende is wel voor de hand liggend.

Er zullen de volgende dagen, uren nog heel wat vergaderingen plaatsvinden om de juiste beslissing hierin te nemen. We volgen het voor jullie op.

Bron : Nancy Aerts