Wout Alleman is Belgisch kampioen marathon

Wout Alleman is Belgisch kampioen marathon

Wout Alleman is Belgisch kampioen marathon geworden in Bouillon. De Raid Godefroy over 120 km was dit jaar het decor voor dit BK. Daar haalde de Otegemnaar het met grote voorsprong op Arne Janssens en Joris Massaer.

Wout doet voor ons zijn wedstrijdverhaal dat doorspekt is met een aantal wegvergissingen: ‘Na een 20-tal kilometer kon ik al wegrijden met Laurent Evrard. We hadden een goed tempo en konden een mooie voorsprong uitbouwen. Echter na een 40tal kilometer werd er een pijl door iemand omgedraaid en reden we verkeerd. We verloren hierdoor enkele minuten en moesten terug in de achtervolging. Vijf kilometer verder werd echter nog eens een pijl omgedraaid. Andere renners voor ons reden hier ook verkeerd, maar draaiden veel later om dan ons. Hierdoor kwamen we plots terug aan de leiding. Chaos alom en ik begreep er niets meer van. Gelukkig was ik gedurende heel deze situatie rustig gebleven en gefocust op mijn eigen wedstrijd. Op 30km van het einde kwam ik plots alleen te zitten doordat Laurent lek reed en vanaf dan ben ik vol naar de finish gereden. Ik kon het amper geloven dat ik na al deze problemen toch nog de wedstrijd won. Super tevreden dat het mij na enkele podiumplaatsen toch eindelijk eens is gelukt om te winnen en de ontlading was heel groot!’

Kevin Panhuyzen werd negende en dat ging niet zonder slag of stoot. ‘Na 1 uur koers was ik even heel goed geplaatst en kon ik zo even op de derde plek rondrijden. Dat was wel een beetje hoog gegrepen en stilletjes aan viel ik mede door enkele kleine foutjes terug tot de zevende plaats. Daarna begon al het onheil en reed ik twee keer redelijk veel verkeerd. Zo viel ik uiteindelijk terug tot plek ongeveer de vijftigste plaats, maar door rustig verder te rijden zat ik ook al snel terug in de top 10. Na 125km ipv 120 kwam ik steendood aan op de negende plek.’

Uitslag :

Alle uitslagen op Chronorace.be

Foto: Wout Alleman