Wout Van Aert een klasse te sterk voor zijn concurrenten in Boom

Wout Van Aert een klasse te sterk voor zijn concurrenten in Boom

Het was uitkijken naar het wederoptreden van Wout Van Aert in het veld. In de Schorre in Boom stond de Belgische Kampioen aan de start en liet meteen zien dat hij in vorm was. Hij pakte meteen de overwinning met maar liefst bijna twee minuten voorsprong op zijn naaste concurrenten Toon Aerts en Lars Van der Haar.

Het was meteen duidelijk bij de start dat het voor Wout Van Aert menens was. Hij stond op de derde startrij maar het duurde niet lang alvorens hij zijn nek kwam uitsteken in de voorste gelederen van het peleton. Hij kon een strak tempo opleggen en op één van de steile hellingen was Wout Van Aert de enige die er op kon rijden waardoor hij meteen doorschoof naar de kop van de wedstrijd. De enige die het tempo een beetje kon volgen was Toon Aerts. Maar lang duurde het voor Toon niet. Hij maakte een slipper op een glibberige afdaling en moest zo de sterke Wout Van Aert laten gaan.

Met een kloofje van 8 seconden kon Wout Van Aert zijn voorsprong ronde na ronde uitbouwen en solo naar zijn eerste veldritoverwinning van het seizoen rijden. Voor de andere concurrenten zat er niks anders op dan met lede ogen nakijken. Eli Iserbyt kwam niet in het spel voor. Hij moest proberen de schade zoveel mogelijk beperken en hij kon niks doen tegen een sterke Wout Van Aert. Hij moest proberen de kloof op Toon Aerts zo klein mogelijk te houden. Toen Toon de eerste slipper maakte en ten val kwam zag Eli even het licht in de tunnel. Maar ook hij kon de kloof op Van Aert niet dichten. Eli Iserbyt moest tevreden zijn met een vierde plaats. Na afloop was hij daar wel tevreden mee want het waren niet de beste omstandigheden voor Eli met het opspannende water en de koude.

Lars Van der Haar deelde zijn wedstrijd behoorlijk in en moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Na afloop liet hij verstaan dat hij wat tijd nodig had om in zijn ritme te komen maar eens hij dit gevonden had kon hij mooi opschuiven en was de derde plaats het hoogst haalbare.

Wie ook aan de start stond in Boom was Tom Pidcock. Ook van hem werd er veel verwacht. Het bleek in het begin van de wedstrijd dat hij ook vlug de oversteek had gemaakt naar het veldrijden maar zijn overmoed deed hem de das om. Hij kwam ten val op één van de glibberige afdalingen en moest zo terug zijn eigen tempo zoeken om de wedstrijd te vervolmaken.

Na afloop was iedereen sterk onder de indruk van de prestatie van Wout Van Aert maar toch wordt er rijkhalzend uitgekeken naar de komst van Mathieu Van der Poel.

Tussenstand :

stand Superprestige mannen 2021-2022
1.Eli Iserbyt70 punten
2.Toon Aerts68
3.Lars van der Haar (Ned)59
4.Quinten Hermans58
5.Laurens Sweeck45
6.Toon Vandebosch34
7.Jens Adams31
8.Corné van Kessel (Ned)22
9.Pim Ronhaar (Ned)21
10.Niels Vandeputte20

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Jo Pijpops.