Wout Van Aert heeft de start van het nieuwe veldritseizoen niet gemist. Winst voor hem in Waterloo (Verenigde Staten)

Wout Van Aert heeft de start van het nieuwe veldritseizoen niet gemist. Winst voor hem in Waterloo (Verenigde Staten)

Dat Wout Van Aert de man is van het begin van het seizoen, dat wisten zijn concurrenten al wel. Hij stelde in Waterloo opnieuw orde op zaken.

Nabij het Amerikaanse Fietsenbedrijf Trek mochten onze rijders zich al eens opwarmen voor wat er komen zal. Volgende week staat namelijk de eerste wereldbeker op het programma in de Verenigde Staten. Dus vond Wout Van Aert en nog een aantal Belgen het goed om een wedstrijd te gaan doen in Waterloo om hun conditie al eens te toetsen aldaar in de Verenigde Staten.

Wout Van Aert voelde al meteen dat de benen goed waren en trok de hele meute op sleeptouw gevolgd door Quinten Hermans en Jim Aernouts. De anderen volgden op een lang gerekt lint. Ieder op zijn beurt wat werk opknappen en dat was voldoende om de eerste drie plaatsen onder hun drietjes te verdelen. Toch vond Wout Van Aert het niet kunnen om het tot een sprint te laten komen. Vandaar dat hij zijn eerste solonummertje van het seizoen liet noteren. Jim Aernouts en Quinten Hermans hadden geen antwoord op de lichte versnelling van Wout. Dus de eerste plaats was al weg. Onder hun tweetjes mochten ze de koek verdelen voor de tweede en de derde plaats. Jim Aernouts was iets sneller dan Quinten Hermans en noteerde zo zijn tweede plaats.

De generale repetitie voor deze mannen is al heel goed verlopen. Nu uitkijken wat deze heren gaan presteren in de eerste wereldbekermanche.

Bron : Waterloo (Verenigde Staten)

Publicatie : Nancy Aerts