Wout Van Aert klaar voor EK Pontchateau

Wout Van Aert klaar voor EK Pontchateau

Wout vloog laat naar Frankrijk, waar hij ’s nachts zijn intrek nam in het Econuit-hotel in Guérande, zo’n 30 kilometer van Pontchâteau. Zaterdag verkende hij voor het eerst het parcours. Hij gaf na afloop een ontspannen indruk.

“Dit parcours is compleet nieuw voor mij. Heel wat renners reden hier vroeger al een EK, WK of Wereldbeker. Ikzelf was tijdens dat laatste EK nog junior en was niet geselecteerd. Maar… Het bevalt me wel.”

“Lange, vlot draaiende bochten”

Dat het een snel rondje is, merkte Wout op. “Een soort parcours dat je in eigen land amper aantreft. Het bolt overal heel goed. Bij ons leggen ze veel meer haakse bochten in het parcours waardoor je iedere keer weer opnieuw uit je ritme bent en na elke bocht weer moet optrekken. Hier heb je lange, vlot draaiend bochten en stokt het tempo veel minder. Een mooie omloop, ik ben er wel tevreden mee.”

Iedereen verwacht een nieuw duel tussen Wout en Mathieu van der Poel, zijn grootste en dit seizoen voorlopig zowat enige uitdager. “De voorbije wedstrijden leek Mathieu dat tikkeltje beter. Maar ik ga in elk geval vol voor de titel. De balkjes zijn wel in het voordeel van Mathieu, maar daar zal ik me zeker niet achter verstoppen.”

“Tweede helft parcours best zwaar”

Kan het net als bij de beloften een koers worden die lang gesloten blijft? “Dat kan. Zeker op een parcours als dit. Anderzijds, als er van meet af aan hard gekoerst wordt, zullen zeker gaten vallen. Vooral de tweede helft van het parcours -richting aankomst- is best zwaar. Daar kan je in een goede dag het verschil maken.”

Een jaar geleden moest Wout in Huijbergen het onderspit delven tegen Lars van der Haar. “Maar daar heb ik niet al te lang wakker van gelegen. En dat zal morgen ook niet in mijn hoofd spelen. Revanche neem ik meestal een week na een nederlaag, niet een jaar later.”

Bron : Wout Van Aert PM

Publicatie : Nancy Aerts