Wout Van Aert snakt naar het veld

Wout Van Aert snakt naar het veld

Het heeft al te lang geduurd voor Wout Van Aert. Hij is gemotiveerd om terug het veld in te duiken. Hij is er helemaal klaar voor om de duellen aan te gaan met zijn naaste concurrenten.

Hij wil alvast een betere start maken dan vorig seizoen. Toen verliep het begin van het seizoen nogal moeizaam en kwam hij maar langzaam op pijl. Nu wil hij alles op alles zetten om er van bij het begin te staan. Doch laat Wout optekenen dat hij niet alle wedstrijden zal rijden. De crossen die wel staan aangeduid in zijn agenda is het Belgische Kampioenschap in Kruibeke op 13 januari 2019 en natuurlijk ook het Wereldkampioenschap in Bogense (Denemarken) op 03 februari 2019. Dat zijn de wedstrijden waar hij natuurlijk wil schitteren en waar hij de truien opnieuw wil pakken. Wout beseft als geen ander dat het moeilijker wordt om de titels naar zich toe te halen maar hij gaat er een doel op zich van maken om opnieuw vier Belgische en vier wereldtitels op zijn naam te schrijven.

Hij haalt de drive om dit te doen uit het feit dat hij nog steeds heel veel om het veldrijden geeft. En dat wil hij blijven doen tot hij het een opgave voelt. Samen met zijn coach Rudy Heylen maakt hij een planning en die wil hij vol overgave afwerken.

Met wie Wout Van Aert het meest zal rekening houden is natuurlijk Mathieu Van der Poel. Het is al jaar en dag zijn grootste rivaal en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Doch houdt hij ook rekening dat er nog wel andere rijders zijn die mogelijk stappen voorwaarts hebben gezet en die een graantje kunnen meepikken in dit duel. We kijken er al vast naar uit om de rijders bezig te zien op de muur van Geraardsbergen.

We wensen alle rijders heel veel succes toe in het nieuwe veldritseizoen.
Publicatie : Nancy Aerts