Wout van Aert sterker dan van der Poel in Overijse

Wout van Aert sterker dan van der Poel in Overijse

Na een spannende en spectaculaire cross pakte Wout van Aert de zege in de wereldbekerwedstrijd in Overijse. Hij klopte met voorsprong Mathieu van der Poel. Tom Pidcock werd derde. Een opsteker voor de Belgische kampioen richting WK. Wout van Aert werd voor de derde keer de wereldbeker en door die eindzege mag Tim Merlier mee naar het WK.

Van Aert en van der Poel zetten dadelijk de toon in de koers. De Belgisch kampioen en wereldbekerleider kon wat voorsprong nemen nadat de wereldkampioen lek gereden was.

Halfwedstrijd had van Aert nog altijd voorsprong op van der Poel. Maar de wereldkampioen gaf zich nog niet gewonnen.

Maar na enkele slippertjes van de wereldkampioen lag de weg breed open voor de eindwinnaar van de wereldbeker. Hij was de eerste keer dat de Belgische kampioen won in Overijse.

Van Aert was uiteraard blij met zijn zege. ‘Ik wacht nog altijd op de dag dat de cross simpel wordt. Dat zal nog lang duren. Of de lekke band bepalend was? Heel zeker. Maar ik moest toch nog goed zijn om de voorsprong te behouden. Mathieu en ik zijn aan elkaar gewaagd. Hij heeft nog iets meer troeven dan ik voor het WK en dat maakt hem meer favoriet.’

Mathieu van der Poel verspilde veel krachten door de lekke band. ‘Ik was verbaasd dat ik nog terug komen tot zes seconden. Ik maakte daarna teveel fouten, waardoor ik de focus verloor. Voor het WK liggen onze kansen 50-50 en daar kan ik mee leven.’

Uitslag:

 1. Wout van Aert
 2. Mathieu van der Poel
 3. Tom Pidcock
 4. Michael Vanthourenhout
 5. Toon Aerts
 6. Lars van der Haar
 7. Laurens Sweeck
 8. Corné van Kessel
 9. Quinten Hermans
 10. Gianni Vermeersch

Eindstand wereldbeker:

 1. Wout van Aert
 2. Mathieu van der Poel
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Toon Aerts
 5. Quinten Hermans
 6. Corné van Kessel
 7. Tom Pidcock
 8. Lars van der Haar
 9. Laurens Sweeck
 10. Kevin Kuhn

Foto: Luc Wilms