Wout van Aert wint in zijn achtertuin te Herentals

Wout van Aert wint in zijn achtertuin te Herentals

Iedere supporter zat erop te wachten om het duel te krijgen tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel maar door een lekke band van de wereldkampioen Mathieu van der Poel kregen we dit niet in Herentals. Derde plaats was voor Michael Vanthourenhout

Dat dit de cross van de waarheid zou kunnen worden dat was wel duidelijk. Zowel Mathieu van der Poel als Wout van Aert waren happy met de omloop in Herentals. Doch was Wout een beetje meer gebrand om in zijn thuishaven de eerste zege in het veldrijden te kunnen pakken.

Mathieu van der Poel mocht vanaf de eerste rij starten maar dat was geen nadeel voor Wout van Aert. Hij verkoos om op het wiel van Mathieu te starten op de tweede rij. Beiden maakten een goede start en al heel vlug was duidelijk dat Mathieu er een stevig tempo ingooide. Het volledige peloton werd op een lang lint gereden.

Van Aert moest telkens een gatje van 4 à 6 seconden dicht rijden op Mathieu door een wissel die hij een paar keer uitvoerde. Mathieu koos ervoor om niet te wisselen maar in de vierde ronde reed Mathieu lek op een heel slecht moment van de wedstrijd. Hij moest een hele partij op een lekke band afwerken en dat had Wout gezien. Hij ging over Mathieu en reed een gat van 30 seconden bij elkaar alvorens de wereldkampioen kon wisselen.

Deze laatste had vlug begrepen dat het onnodig was om alles in het werk te stellen om dat gat te dichten. Hij koos ervoor om te consolideren en zijn tweede plaats veilig te stellen. Voor Wout was dat het moment dat alles vlotter ging. Hij kon zo zijn eerste wedstrijd van zijn veldritseizoen winnen in zijn achtertuin.

Michael Vanthourenhout die een ganse cross op de derde positie hing kon deze vasthouden tot het einde van de wedstrijd en mocht zo als derde het podium betreden.

Daguitslag

  naamresultaat
1Wout van Aertin 58’15”
2Mathieu van der Poelop 35″
3Michael Vanthourenhout1’31”
4Toon Aerts2’14”
5Eli Iserbyt2’17”
6Laurens Sweeck2’25”
7Quinten Hermans2’37”
8Lars van der Haar2’47”
9Corné van Kessel2’49”
10Gianni Vermeersch3’24”

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Sporza