Wout van Aert wint Waaslandcross

Wout van Aert wint Waaslandcross

Wout van Aert heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas gewonnen. De wereldkampioen koos halfkoers het hazenpad en reed solo naar de finish. Toon Aerts werd tweede voor zijn ploegmaat Quinten Hermans.

Geen Mathieu van der Poel aan de start. De Europese kampioen is nog steeds ziek en zit nog aan de antibiotica. We kregen hierdoor een open koers.

Eerst waren er aanvalspgingen van Thijs Aerts en later ook van zijn ploegmaat Quinten Hermans, maar dat werd niets.

Tim Merlier effende dan de baan voor zijn ploegmaat van Aert. Hij kreeg Quinten Hermans en van Aert mee.

Net voor halfkoers trok de wereldkampioen in de aanval. Merlier stopte voorbeeldig af en Aerts en Hermans volgden in zijn  spoor.

Wout van Aert reed solo naar de zege. Merlier moest vooraan afhaken en werd uiteindelijk vijfde. Aerts en Hermans pakten de twee volgende podiumplaatsen.

Wout van Aert boekte zijn zesde seizoenszege. ‘Het was de bedoeling om in het begin een beetje te sparen met het oog op de volgende crossen. Omdat Mathieu er niet bij was, keek iedereen een beetje naar mekaar. Ik kwam dan met Quinten Hermans en Tim Merlier voorop. Ik had graag Tim iets gegund. Maar Quinten en Toon Aerts reden ook heel sterk. Ik heb nog niet zoveel gewonnen. Daarom won ik zelf graag.’

Toon Aerts was tevreden met de tweede plaats. ‘Misschien moest ik iets langer met Wout meegegaan zijn. Ik lette even niet op en Wout was weg. Ik heb zelf nu al dertien keer het podium gehaald en de volgende crossen die komen

Quinten Hermans werd knap derde. ‘Er zaten veel rechte stukken in het parcours en daardoor kon ik profiteren om te recupereren. En zo had ik geen dipje in de koers. Ik reed tot nu toe een heel constant seizoen. Ik hoop af en toe een piek te halen en het podium en dat is nu gelukt.’

Uitslag:

  1. Wout van Aert
  2. Toon Aerts
  3. Quinten Hermans
  4. David van der Poel
  5. Tim Merlier
  6. Marcel Meisen
  7. Gianni Vermeersch
  8. Rob Peeters
  9. Thijs Aerts
  10. Dieter Vanthourenhout

Foto’s: Marc Bluys