WTK Zelem 21 januari 2018

WTK Zelem 21 januari 2018

Tijdens het weekeinde van 21 januari 2018 werd het WTK Seizoen 2018 op gang getrokken met een veldritwedstrijd in Zelem (Halen). De renners verzamelden allemaal aan de sporthal De Kambergen om daar hun eerste wedstrijd te betwisten. Heel wat rijders waren afgezakt om deel te nemen aan deze mooie wedstrijd. Thuisrijder Kristof Vanderheyden had er een mooi parcours neergelegd. Voor ieder wat wils. Door de regenval van de afgelopen dagen lagen er toch ook wel wat zwaardere stukken bij. Dus een echte uitdaging voor elke veldrijder.

Bij de rijders -51 jaar ging de winst naar Dirk Mertens. Van bij de start zette hij door en nam hij ronde na ronde meer en meer voorsprong op Johan Vanderaerden. De derde plaats was voor Jos Van Craen.

Bij de dames ging de winst naar Gertie Willems. Zij reed een egale wedstrijd en de andere dames zagen haar na de eerste ronde al niet meer terug. Brenda Kaczmarczyk deed er alles aan om de achterstand op Gertie zo klein mogelijk te houden maar ze lukte er niet in om de kloof te dichten. Een tweede plaats was voor haar het hoogst haalbare. De derde plaats was voor Karen De Keulenaer.

Bij de rijders -60 jaar ging de winst naar Sus Auwers. Hij versloeg Dirk Van Sinay en Paul Hinninck voor de zege.

Bij de rijders + 40 jaar was het uitkijken naar Danny Sleeckx. Al een heel seizoen is hij sterk aan het rijden. En dat was nu in Zelem ook niet anders. Hij maakte er een mooie wedstrijd van en deed de organisator van de wedstrijd Kristof Vanderheyden in de achtervolging gaan. Kristof moest alles uit de kast halen om het tempo te volgen maar halfweg de wedstrijd wist hij dat de vogel gaan vliegen was. Danny Sleeckx nam de overwinning meer naar huis. De tweede plaats was voor Kristof Vanderheyden en de derde plaats was voor Bert Mellaerts die een sterke wedstrijd neerzette.

Bij de rijders -40 jaar stond Jurgen Janssens voor de eerste maal aan de start met zijn Limburgse trui. Hij was er op gebrand om deze met heel veel lof te tonen. En dat deed hij ook. Hij nam een goede start en zette meteen druk op Jef Paeshuyse. Halfweg de wedstrijd zagen we geen Paeshuyse meer in de wedstrijd. Hij was uit de wedstrijd gestapt door mechanische pech. Voorin werd de wedstrijd hard gemaakt. Jurgen zette druk en reed weg van zijn concurrenten. Niels Ooms samen met Pieter Meelbergs probeerden er alles aan te doen om het gaatje op Jurgen te dichten maar ze slaagden er tijdens de wedstrijd niet in. Wie ook aan een sterke wedstrijd bezig was, was Jimmy Tielens. Een zeer slechte start maar kon ronde na ronde opschuiven en eindigde uiteindelijk als vierde. Voorin gebeurde er nog wat in de laatste ronde. Jurgen Janssens had voldoende voorsprong maar in de allerlaatste ronde kreeg hij nog af te rekenen met mechanische pech. Door een snelle reactie van alerte supporters kon hij vlug wisselen van fiets en kon hij nog net de overwinning op zijn naam schrijven. De strijd voor de tweede plaats ging tussen Pieter Meelbergs en Niels Ooms. De laatste rijder had nog wat meer kracht in de benen en kon het afmaken in een korte sprint. De derde plaats was dus voor Pieter Meelbergs. Ook Björn Houben reed een super mooie wedstrijd. Hij kwam als vijfde uit de startblokken. Hij kon zich goed standhouden tot hij op een gegeven moment moest wisselen. Hierdoor verloor hij een paar kostbare plaatsen. En ook bij hem sloeg het noodlot nog toe in de laatste ronde. Hij reed lek vooraan en moest een heel stuk rijden op een lekke voorband. Uiteindelijk kon hij bij zijn mama wisselen van fiets en nog naar een 14e plaats rijden.

 

                                                 

 

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Photo’s : Nancy Aerts