Yana Belomoina geeft forfait voor eerste wereldbekerwedstrijd in Stellenbosch

Yana Belomoina geeft forfait voor eerste wereldbekerwedstrijd in Stellenbosch
Yana Belomoina, eindwinnares van de wereldbeker vorig jaar en huidige nummer één op de UCI ranking, zal niet deelnemen aan de openingswedstrijd van de wereldbeker in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch komend weekend.
De Oekraïense voelt zich nog niet klaar voor de wereldbeker. Ze startte haar training later dan gepland als gevolg van een beenblessure die ze opliep tijdens een training deze winter. Op dit moment traint ze nog steeds in Cyprus. Haar eerste wedstrijd zal ze rijden op 7 april in de  Premantura Rocky Trail in Pula(Kroatië).
‘Ik hoopte om volledig klaar en fit te zijn voor de eerste wereldbeker in Stellenbosch, maar dat was te optimistisch. Ik wil 100% fit en gezond zijn als ik start in de wereldbeker en wil dan het beste van mezelf geven, zoals altijd. Nu is dat niet mogelijk, daarom besloot ik niet te starten in de eerste wereldbeker en me te focussen op volledig herstel,’zegt Belomoina.
Teammanager Bart Brentjens(CST Sandd American Eagle Team)  steunt en respecteert haar beslissing en kijkt er naar uit naar haar wedstrijd in april.
Bron: PM
Foto: Andreas Dobslaff/ EGO Promotion